Cui ii place sa citesaca forumurile culinare, nu se poate sa nu fi intalnit friptura in ulei a Adrianei. Eu una am invatat multe de la ea, nu doar retete ci si multe tippuri. Despre dulce de leche am auzit prima data de la ea, sa ud hartia de copt inainte de a o pune in tava, pentru a nu aluneca, sunt mai multe, dar friptura in ulei ramane cu siguranta pe primul loc.
- o bucata de carne de vitel, merge si de porc, sau mai spre vita
- ulei de floarea soarelui cat s-o acopere
- zeama de la o 1/2 lamaie
Se pune carnea intr-un vas cu capac, se acopera cu uleiul se toarna zeama de lamaie, se acopera vasul cu hartie de copt, se pune capacul vasului si se pune pe foc, pe aragaz. Se lasa cam 2-3 ore, dar depinde si de ce fel de carne e. E foarte, foarte buna, noi am mancat-o de data asta cu cartofi in untura de rata, la cuptor.
eu am sarat bucata de carne si in vas am pus si o foaie de dafin
vasul acoperit
alaturi de cartofi si de salata de andive
de aproape
Cred ca e tare buna fripturica! Pup cu drag!
RăspundețiȘtergereUau!:))))))))
RăspundețiȘtergereMicule, yum yum. intrebare insa: nu sare uleiul? chiar si la foc potrivit mi-ar fi cam frica. ia invata-ma, ca arata tare apetisanta friptura!
RăspundețiȘtergereAdela,e foarte, foarte buna crede-ma.
ȘtergereLaura, ma bucur mult ca-ti place.
Zazuzici nu sare deloc si-ti garantez ca e cea mai buna friptura.Noua cel putin ne place mult de tot.
Va pup si va doresc o zi excelenta.
O primavara cu mult soare si plina de dragoste!
RăspundețiȘtergereMultumesc Maya, si eu iti doresc tie la fel.
RăspundețiȘtergere