Pentru mine e mai mult ca un pateu cu carne decat ca o tarta, de asta nici n-am pus reteta la tarte, dar de fapt fiecare poate sa-i zica cum ii place, esenta e ca tare, tare buna a fost. Sambata a fost ziua Lucicai si asta a fost una din chestiile cu care am contribuit eu. Pe langa o tarta cu pere si un tort simplut.
Reteta din " secretele bucatariei ".
- o foaie de aluat foietaj
- 1 ceapa
- ulei
- 250 g carne de vita tocata, la mine a fost mai mult si a fost amestec
- sare, piper
- sos Tabasco
- 1 catel de usturoi
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras rosu
- 400 g porumb din conserva, eu am pus 200 g
- 100 g cascaval ras
- 2 oua
- putin vin rosu, asta nu era in reteta, e de la mine
Se decongelaza aluatul si se pune in tava pregatita, lasand o margine mai inalta.
Se pune ceapa la calit, se adauga carnea, condimentele, eu am pus si maghiran, cimbru si putin chimion, fata de ce scria. Se lasa pana se evapora apa de pe carne, apoi se pune vinul rosu. Se lasa pana se inmoaie carnea. Apoi se adauga ardeii taiati cuburi, porumbul si sosul Tabasco. Peste foaia de foietaj, se presara putin pesmet, apoi se pune umplutura. Se baga la cuptor, iar intre timp se bat ouale cu cascavalul dat pe razatoare. Se toarna peste umplutura si se lasa pana se coace aluatul.
umplutura
aluatul in tava
cu pesmetul
cu umplutura
cu cascavalul
si tarta