Danno, hai repede ca e reteta din cartea ta preferata.Cea mai buna reteta dupa mine, din cartea austriaca, e prajitura asta cu ciocolata.Sunt convinsa ca mai sunt n retete de prajituri cu ciocolata, dementiale, dar eu deocamdata asta am testat-o, asta o am.Cremoasa, buna, si a trecut si testul domnului Mitu, care stiti deja ca nu este fan ciocolata neagra sau cu lapte.
Cu toate ca initial am vrut sa pun doar retete noi pe blog, nu pot sa n-o pun pe asta care ne-a placut asa de mult.
Reteta din cartea de dulciuri luata iarna trecuta din Austria.
- unt si faina pt. uns forma, eu am facut in forme mici, dar in carte era prezentata in forma mare, rotunda
- 125 g unt moale, la temperatura camerei
- 125 g ciocolata amaruie, taiata bucatele
- 3 oua
- putina sare
- 125 g zahar fin, eu iau margaritar, dar merge si cu zahar tos
- 75 g faina
- zahar pudra pt. ornat
Se unge si se tapeteaza o forma rotunda, cu baza detasabila, fi 18 cm, si se incalzeste cuptorul la 180°C.Sincer atunci cand am facut-o nu aveam posibilitatea sa masor gradele, asa ca am facut ca la un chec normal.
Se topeste ciocolata la bain marie, amestecandu-se, se ia de foc si se racoreste.
In ciocolata racita se adauga untul moale.Se pune vasul deoparte.
Galbenusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar su cu sarea, pana se albesc si isi dubleaza volumul, si se adauga si ele la amestecul de ciocolata.
Albusurile batute cu cealalta jumatate de zahar se adauga tot la acest amestec in 3 reprize.
La sfarsit se pune faina cernuta, amestecand de sus in jos.Eu fac uneori invers, adica adaug faina, si abia la sfarsit albusurile.
Se toarna in forma, sau forme individuale asa ca mine, si se baga la cuptor pentru 30 min.
Rece se pudreaza cu zahar.