Nu mi-a placut deloc de Tom Kerridge cand l-am vazut gatind prima data. Il vazusem intr-o emisiune in care se intrecea cu un alt bucatar. Nu am un motiv anume, dar imi era antipatic. Asta pana am inceput sa-l vad in emisiunea cu retetele de pub, si mi-am schimbat tare repede parerea. Are retete complexe si deosebite, care-mi plac mult de tot, cu toate ca multe nu le voi putea incerca niciodata. Si sanu mai spun ce-mi place casa in care gateste ( cat am vazut din ea ), si terasa pe care mananca apoi.
Reteta de aici.
pentru blat
- 200 g faina
- putina sare
- 85 g unt rece taiat cuburi
- 80 g parmezan ras,sau ceva branza similara
- 2 galbenusuri
pentru umplut
- 2 dovlecei feliati subtire
- sare
- unt cat o nuca
- 1 ceapa feliata subtire
- 1 ardei rosu, eu am pus fulgi
- 150 g branza cheddar rasa
- 200 g smantana
- 4 galbenusuri
pentru pus deasupra
- 50 g parmeza ras
Se face aluatul amestecand ingredientele si se baga la frigider pentru 1 h. Dovleceii se sareaza si se pun putin deoparte sa- si lase apa. Ceapa se caleste in unt. Dovleceii se spala, se scurg si impreuna cu ardeiul taiat se adauga peste ceapa. Selasa cam 5 min. Aluatul se intinde in tava unsa si tapetata, si se coace " orb " pana are o culoare galben aurie. Eu nu am pus nimic cand am copt aluatul, doar l-amintepat cu furculita bine de tot,sa nu se umfle. Se bat ouale si se amesteca cu smantana si branza cheddar. Se pun dovleceii si se toarna umplutura peste aluatul precopt. Se mai presara parmezan si se coace pana se incheaga umplutura si aluatul e copt.
aluatul pregatit
precopt, eu am presarat si putin pesmet
umplutura pusa peste aluat
gata coapta
si felia