Da, e simpla, dar foarte buna. Cu toate ca dupa mine nu totdeauna e asa. Uneori ceea ce e complicat, e mai bun.
Asta insa e prajitura simpla cu visine pe care o facea tot sezonul Lucica, cu visine din gradina, apoi cu caise tot din gradina, iar ultima perioada, cu prune. Astea sunt fructele care se preteaza cel mai bine la aluatul asta. Dupa gusturile mele. Dar cum gusturile nu se discuta ci se critica, astept s-o incercati si sa va spuneti parerea.
- 160 g unt moale
- 4 oua
- 120 g zahar
- o lingura rasa zahar vanilat
- putina sare
- 260 g faina
- un varf de cutit praf de copt
- coaja de lamaie
- doua linguri de pesmet
- visine aprox. 1 kg
Se bate untul moale spuma cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Se adauga coaja rasa de lamaie si pe rand ouale. Nu se adauga urmatorul pana cand cel precedent nu a fost incorporat. Faina se omogenizeaza cu praful de copt si se adauga la amestecul de unt. In tava unsa si tapetata cu faina ( sau captusita cu hartie de copt ) se pune aluatul, se netezeste cu spatula, se presara pesmetul si se pun visinele desamburite. Se coace pana trece testul scobitorii. Se serveste presarata cu zahar pudra.
Cantitatile sunt pt. o tava de 32x22 cm.
untul batut cu zaharul, zaharul vanilat si sarea
adaugate coaja de lamaie, faina si praful de copt
aluatul nivelat in tava si pus pesmetul
puse si visinele
si prajitura gata coapta
de aproape
si sectiune