Din primul moment in care am vazut reteta, am stiut ca va fi una castigatoare, pentru noi. Nu sunt o " descoperitoare " de retete noi, dar am un extra fler, in a le recunoaste dintre cele inventate deja, pe cele care sunt bune pentru noi. Mai dau si rateuri, as minti daca n-as recunoaste, dar de cele mai multe ori flerul meu functioneaza. Reteta asta am descoperit-o pe un blog amercian, si am fost foarte incantata de ea, si eu si Omul, si cine a mai gustat din budinca.
- 260 g paine briosa, se poate folosi cozonac, eu am pus cornuri din aluat de cozonac
- 4 oua
- 5 linguri faina, eu am pus 3 de faina si doua de amidon
- 150 g smanatana acrisoara, nu pentru frisca
- 400 ml+150 ml lapte
- 1 banana foarte coapta
- 8 linguri zahar normal
- 4 linguri zahar brun
- 3 linguri unt topit si racit, cam 50 g am pus eu
- coaja rasa de la o lamaie
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1 1/2 lingurita rom
- cateva stafide
Stafidele se oun pentru cateva ore, sau o noapte, la inmuiat in rom. Painea se taie cubulete si se stropeste cu 150 ml lapte rece. Se bat ouale cu faina, amidonul, smantana, laptele, pireul de banana, zaharul alb, untul topit si coaja de lamaie. Eu am pus si putina sare. Se unge un vas rezistent la cuptor cu unt si se pun bucatile de paine in vas. Se pun stafidele scoase din rom, iar peste stafide se toarna amestecul de ou. Se preseaza usor bucatile de paine, ca se se umezeasca. Se presara cu scortisoara si cu zahar brun. Se toarna si romul in care au stat stafidele si se baga la cuptor.
painea taiata cuburi
stropita cu lapte si pusa in vasul de cuptor
cu stafidele
amestecul de oua, eu n-am mai topit untul
eu am pus si o banana taiata felii, dar nu era in reteta
inainte de cutpor, stropita cu rom, scortisoara si zahar brun
gata coapta, am lasat-o un pic cam mult, dar a fost ok
portia mea
de aproape
Foarte, foarte buna. Initial ma vrut sa fac eu si painea, dar n-am avut timp si am cumparat cornurile. Data viitoare fac eu si painea briosa.