Nu, nu tin dieta Montignac, cel putin nu inca, desi ar trebui, dar daca gasesc o reteta pe placul meu, si mai e si sanatoasa, cu siguranta o fac. Cu ingredientele date de Daniela, saratelele sunt de F1, dar eu n-am fost atenta si nu am avut faina de tarate. Nu conteaza, data viitoare le fac conforme, ca prea-s bune. Au placut si Miculinului, si Lucicai, asa ce le voi reface cu siguranta.
Reteta de pe forumul arta culinara, si ii multumesc mult Sorinei Daniela.
- 1 ou
- 180 g unt
- 300 g telemea
- 1 cana kefir/ iaurt sau lapte monti ( smantana diluata cu apa )
- 450 g faineturi din care
- 50 g faina de seminte de in
- 200 g faina integrala
- 200 g tarate de ovaz ( faina sau nu )
- 1 lingurita praf de copt
eu am pus 150 g faina seminte de in, restul integrala
Se amesteca totul, se formeaza o bila si se baga la frigider pentru cel putin 1-2 h. Eu am lasat de pe o zi pe alta. Se imparte aluatul in patru, se intind foi si se taie, sau se decupeaza forme. Se presara cu mac, susan, chimen etc si se baga la cuptor.
aici saratelele
si sectiune