Prajitura Linzer este o prajitura austriaca cu un aluat facut din faina, unt si zahar, si un adaos de nuci, migdale sau alte seminte. Se umple cu gem acrisor, de regula de coacaze, dar in unele zone se foloseste si de zmeura. In austria este raspandita si varianta "linzerului alb " care nu are adaos de seminte.
Fursecurile presupun ca sunt o adaptare, si mie imi plac foarte, foarte mult.
De data asta o varianta de pe
nosalty, cu mac si curd de lamaie, o editie de Paste.
reteta este una simplu de tinut minte 3; 2; 1, adica trei parti faina, 2 parti unt si o parte zahar, de aici se pot face o multime de combinatii
- 500 g faina
- 200 g zahar praf, dupa gustul nostru ajunge 180 g
- 10 g mac nemacinat ( cam 2 linguri )
- 1 varf de cutit sare
- o lingurita praf de copt
- 250 g unt
- 2 oua
- zahar praf pentru presarat deasupra
Se amesteca faina cu zaharul, cu praful de copt, cu sarea si cu macul. Untul rece se taie cuburi si se faramiteaza impreuna cu amestecul de faina. E gata atunci cand nu mai sunt bucati mari de unt, ci doar niste farmituri. Se bat ouale si se adauga la acest amestec. Se omogenizeaza si se inveleste aluatul in folie. Se baga la frigider pentru o jumatate de ora. Se scoate, se intinde foaie de 1cm grosime, aproximativ, si se coc pe hartie de copt, pana se auresc. Se umplu dupa preferinta. Eu cu curd de lamaie, cumparat.
aici fursecurile de Paste