Imi tot povestea Puiu, unul din verii nostri, ce bune sunt pastele cu somon afumat si cum le face prietena lor italianca. Ascultam de fiecara data cu mare interes, inregistram ce si cum trebuie facut, si cam atat. De ce ? Pai pentru ca mintea mea stia ca somonul afumat ii super bun cu paine prajita unsa cu unt, si apoi ce , cat de bun poate sa fie cu paste. Noroc ca am facut intre timp risotto cu somon si mi-am schibat radical parerea. Am gasit o reteta si in " secretele bucatariei " unde diferenta fata de reteta lui Puiu, era vinul alb sec. Si pe care daca tot il aveam l-am pus la spaghete. Ce am facut eu e o portie cam maricica ii drept, dar doar o portie. Miculinul e din filmul cu cea mai buna leguma e porcul, asa ca el doar a gustat. Dar a admis ca-s foarte bune.
- 80 g spaghete integrale, normal ca se pot face cu orice fel de paste
- 100 g somon afumat
- o ceapa
- 50 ml vin alb sec
- 300 ml smantana, aici eu am pus cam cat am vrut eu, si am vrut cam mult pentru ca-mi place sa innoate in sos, si nu degeaba mi se spunea candva " smantana la litru "
- 2 linguri ulei de masline
Se taie ceapa marunt si se pune la calit in ulei de masline. Dupa ce se inmoaie, se toarna vinul si se lasa sa se evapore. Se adauga smantana si se mai lasa putin, apoi somonul taiat bucatele. Se gusta de sare si piper. Data viitoare pun si ceva condimente, vad eu ce. Pastele fierte al dente se scurg si se toarna in tigaie, peste sos. Se mai lasa 2-3 minute si gata.
da ce bun gust iti lasa spaghetele dupa o gura de vinut si linvers! Si eu am mancat ceva asemanator facut de cumnatica, venita din italia, si am avut o revelatiune gustativo-salivez
RăspundețiȘtergereEu cred este tare bune! Parca simt gustul! :) Arata tare bine!! Puup si o seara placuta!
RăspundețiȘtergereSomon + vin,ce arome,o bunatate,vin la o potie :)
RăspundețiȘtergereDar ce bine arataaaaa !!! Eu le fac cu smantana ,codite de ceapa salbatica (erba cipollina)si somon......bune rau....o sa incerc si varianta ta negresit !!!
RăspundețiȘtergereRalus, asa e tare bun gustul.
ȘtergereAdela, sunt foarte bune si te-asa servi cu drag.
Doinitza te astept cu drag la o portie.
Judy, faina ideea cu ceapa ciorii.Data viitoare pun si eu.
Va pup cu drag si va doresc o zi faina.
care-i ceapa ciorii? aceea care creste tufis si e mai finuta ca cea verde, obisnuita?
RăspundețiȘtergereDa Ralu, e asa cum spui.O poti vedea cat de cat la mine la aperitive reci, la crema de branza cu rodie.
Ștergeremerge si cu praz. Noi nu il apreciem suficient, dar este super sanatos.
RăspundețiȘtergereBuna idee mi-ai dat.Am sa incerc.Eu praz folosesc mai mult la supe si la tarte sarate.
RăspundețiȘtergereSa ai o zi faina in continuare.
Buna de notat reteta!...
RăspundețiȘtergereMa bucur ca -ti place.Pupici lui Mihai.
RăspundețiȘtergere