
Sau prajitura " Ohhh my God " cum era postata pe culinar, din pacate nu stiu de catre cine. E o prajitura mai " grea " dar e foarte buna la gust. Crema seamana foarte bine cu inghetata de vanilie de pe vremea lui Ceausescu. Si daca ma gandesc ca Miculinul nu prea mananca cu cacao, dar din prajitura asta a bagat tot ce a ramas acasa ( restul s-a dus la colegii lui ), chiar ca e OMG.
Scriu reteta cum o am eu listata de pe culinar, si am sa scriu si ce cantitati am folosit eu.
pentru blat
- 12 oua
- 12 linguri de zahar
- 3-4 linguri cacao
- 12 linguri faina
- 3-4 linguri ulei
scrie ca se fac 4-5 foi pe dosul tavii, eu pentru a-mi fi mai usor, am luat 10 oua si cantitatile aferente, la cacao si la ulei 5 linguri, si am facut 5 foi, fiecare din 2 oua, o lingura zahar, o lingura faina, o lingura cacao, o lingura ulei, eu asa stiu la piscot, cate oua atatea linguri de faina, iar daca se pune cacao, se inlocuieste faina, in reteta de pe culinar e mai multa faina, dar mie imi place asa cum am facut eu
pentru crema
- 12 galbenusuri
- 12 linguri zahar
- 2 pachete unt moale
- 4-6 linguri frisca
- esenta de vanilie, rom sau lamaie
eu am pus 10 galbenusuri, 10 linguri zahar ( de acum pun dupa gust ), un pachet de unt, 200 g frisca, data viitoare pun 400 g frisca
pentru glazurat
- ciocolata topita, sau rasa
in reteta de pe culinar scria ca a insiropat foile cu un sirop de apa cu zahar, eu nu le-am insiropat
Pentru foi se bat albusurile cu zaharul si putina sare ( asta e de la mine ), se adauga galbenusurile frecate cu uleiul, apoi faina amestecata cu cacaoa. Se omogenizeaza amestecand de sus in jos, apoi se coc foile pe doaul tavii unsa cu unt si tapetata cu faina. Eu pentru a avea foi egale, am facut fiecare foaie separat, dar merge sa fie facute deodata.
Pentru crema se bat galbenusurile cu zaharul pe baie de abur, pana cand zaharul e topit si amestecul arata ca o crema. Se ia de pe foc si amestecand se adauga cate putin din untul moale, pana se omogenizeaza complet. Eu am bagat putin la frigider pana sa bat frisca, si incepuse sa se taie. Noroc ca n-am lasat mult asa ca am adaugat frisca batuta si a fost ok. Data viitoare bat untul moale si adaug crema de galbenusuri complet racita. Poate nici n-am folosit cel mai bun unt, in fine data viitoare bat untul moale ( am sa iau unul de buna calitate ) si am sa adaug galbenusurile racite. Asa apoi se adauga frisca batuta, data viitoare dublez cantitatea si compensez si lipsa celui de al doilea pachet de unt.
Eu oricum multumesc pentru reteta, e foarte buna prajitura si am s-o mai fac.
din pacate n-am multe poze, aici galbenusurile luate de pe baie de abur si adaugat untul moale cate putin

pusa si frisca

pentru montare se pune prima foaie

crema

se tot continua pana obtinem asta

de aproape

si sectiune