Habar n-am a cata tarta e , dar ne plac mult de tot, mai ales daca-s cu fructe si branza. Am dat-o gata pe Catalina cu ea, pentru ca impreuna am mancat-o cand am fost la ea.
Reteta din " secretele bucatariei ".
pentru blat am folosit reteta de la tarta cu visine si dule de leche
pentru umplut:
- 60 g unt moale
- 3 oua
- 500 g branza de vaci
- zahar dupa gust
- o lingurita coaja de lamaie rasa
- 2 lingurite zeama de lamaie
- 1 plic praf de budinca de vanilie
- 50 g migdale macinate, eu nu am pus
- 1 lingura gris, eu am pus pesmet
- 400 g zmeura
Aluatul scos din frigider se intinde in tava de tarta, unsa si tapetata. Se presara cu pesmet si apoi se pune crema. Pentru crema e amesteca galbenusurile cu zahar, coaja si suc de lamaie. Se adauga untul moale. Praful de budinca si praful de copt se omogenizeaza si se adauga si ele la galbenusuri. Se adauga migdalele macinate, apoi albusurile batute spuma. Peste aluat se pune crema, apoi peste crema de branza zmeura. Se coace tarta pana se aureste pe margini.
ingredientele pentru crema de branza
praful de budinca si coaja de lamaie, eu dupa cum vedeti mai inversez ordinea
apoi albusul
asa arata in final crema de branza
aluatul presarat cu pesmet
apoi crema de branza
peste crema zmeura
si gata tarta
felia
si pentru voi cu drag