
Printre cei carora le plac prajiturile cu mere si branza, ne numaram si noi, eu si Mitu.De asta incerc cu zel orice noua varianta de prajitura cu mere.Initial cand am gasit reteta asta, m-am entuziasmat teribil, " woow o noua reteta ", apoi dupa ce am citit-o m-am mai dezumflat, pentru ca nu era chiar ceva nou, aluat cu mere taiate in el.
Apoi dupa ce am pregatit-o m-am entuziasmat din nou, pentru ca a fost foarte, foarte buna.Dupa ce citind-o, mi-am zis " ei, nimic nou ", mancand-o, am constatat " nimic nou, dar totusi, foarte, foarte buna".
Reteta de pe
Technicolor Kitchen .
- 225 g unt la temperatura camerei
- 450 g mere, eu am pus doua mere mari
- zeama si coaja rasa de la o lamaie
- 225 g zahar, eu am pus 200 g si a fost super ok
- 1 plic zahar vanilat
- 3 oua mari
- 225 g faina cu agent de crestere, eu nu folosesc din aia, am pus praf de copt
- 2 lingurite praf de copt
- 25 g migdale macinate in robot, adica nu foarte marunt
- putina sare, asta e de la mine
- 1 1/2 linguri zahar brun
Pentru servit eu am luat frisca naturala si gem acrisor.
Se curata merele si se taie feliute subtiri.Se stropesc cu zeama de lamaie.

Se macina migdalele, eu cu robotelul nu foarte marunt, dar puteti si cu macinatorul de nuca marunt, marunt.

Se bate spuma, untul cu zaharul, vanilia si sarea.

Se adauga ouale unul cate unul, batand bine dupa fiecare ou pana se incorporeaza.La faza asta puteti pune si cate putina faina, pentru a nu se taia.

Faina amestecata in prealabil cu praful de copt, se pune in amestecul de unt, apoi se adauga coaja rasa de lamaie.

Se pun si migdalele macinate si se amesteca dar nu foarte mult.

Se adauga si merele, dupa ce au fost puse pe un servet absorbant, si tamponate pentru a le usca bine, bine de tot.Parerea mea e ca asta e cel mai important la aceasta prajitura.

Aluatul se pune in tava unsa si tapetata, se niveleaza si se presara cu zaharul brun.
Se baga tava in cuptorul preancalzit la 180°C.

Prajitura coapta.

O poza mai de aproape.

Felie de parjitura cu mere, Dorset.
Si inca o poza.