Despre utilitatea telefonului mobil, sunt foarte convinsa. Nu pentru povestit filme la telefon, ci pentru a stii ca totul e ok cu cei dragi. Ieri am ramas fara baterie, si eram pur si simplu panicata: daca ma suna de acasa ca plange Matei, daca incearca sa ma sune de la gradi ca ii ceva cu Deni, pana am ajuns la o priza am fost tot stresata.
Despre utilizarea lui intr-un fel haios insa, s-a intamplat prin iunie. Deni invata sa nu mai aiba pampers. Peste tot pe unde mergeam duceam si olita, ca na nu se stia niciodata, vrea la toaleta sa faca, la olita, in iarba. Eram la un local, afara din oras, si Deni vrea pipi. Mergem la baie da nu ca nu vrea la toaleta, ci la olita. Ok aduc olita si eu cu Matei asteptam sa faca. Nicu era la masa, afara pe terasa. Face Deni, nu numai pisu, ci si kaka. O aplaudam, o felicitam si dau sa arunc continutul. Nnnuuuuu, nnnuuuuu, nu arunca, duc olita sa vada tata. Pfuuuaiii de capul meu. Asta insemna sa se plimbe prin tot localul cu olita cu kaka, sa iasa pe terasa, sa ajunga la Nicu. No way. Agitata si repezita cum e, o si vedeam varsand pe undeva continutul. Am pus mana pe telefon si mi-am sunat omul sa vina repede la baie. Ala nu-si putea imagina ce s-a intamplat de-l sun de la baie. Na, bine ca s-a terminat fara incidente.
Reteta de
aici.
pentru blat
- 4 oua
- 150 g zahar
- 120 g faina
- 30 g cacao
- 2 lingurite praf de copt
- 3 linguri ulei
- 3 linguri apa
pentru crema de branza
- 1 kg branza de vaci
- 250 g zahar, eu pun dupa gust
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 lingura mare zahar vanilat
- 25 g gelatina, eu am pus 3 foi
- 3 linguri de apa pentru topit gelatina
pentru pus deasupra
- 4-5 portocale
- zeama de portocale
- 3 foi de gelatina
Se bat ouale cu zaharul pana devin spuma, apoi se adauga uleiul si apa. Faina omogenizata cu praful de copt , cacaoa si sarea se adauga cu grija la amestecul de oua. Se toarna aluatulin tava unsa si tapetata cu faina si se coace pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit. Peste blatul copt si racit se pune crema de branza. Pentru crema se amesteca branza cu zahar, vanilie si coaja de lamaie. Se topeste gelatina in putina apa, si se adauga treptat la crema de branza.Se pune la frigider pentru o ora. Peste crema se pun feliile de portocale, doar feliile mai mari si frumoase, cele mici se mananca, iar peste portocale se toarna sucul de portocale, in care se pune gelatina topita. Dupa gust mai puteti pune si putin zahar.
La mine nu e culoare asa frumoasa pentru ca am folosit suc de portocale, care nu e asa de clar. Doamna a folosit o gelatina de fructe si are culoare mai frumoasa.
aici prajitura
de aproape
si o imbucatura
din cauza ca nu-mi prea place gelatina, pun tot timpul mai putina decat trebuie, se vede si in poza, prefer sa nu fie asa de aspectuoasa dar sa fie mai buna la gust, asa mi se pare mie cel putin ca e mai buna