Gata, cu reteta asta am terminat cu piersicile pe anul asta, sau de fapt nu, ca mai sunt compoturile de piersici, asa ca cine stie. Adevarul e ca ne plac mult prajiturile cu fructe, si piersicile cu crema de vanilie se potrivesc perfect.
Reteta din " ioana ".
pentru aluat
- 300 g faina
- praf de copt aferent la 300 g faina
- 100 ml lapte
- 150 g branza de vaci
- 100 g ulei neutru de plante
- 75 g zahar
- 1 pachetel zahar vanilat
- putina sare
pentru umplutura
- 500 g piersici proaspete sau din compot
- 250 ml lapte
- 250 ml frisca, eu am pus tot lapte
- zahar dupa gust
- un pachet budinca de vanilie
Pentru aluat se amesteca faina si praful de copt intr-un vas. Se adauga branza de vaci si laptele, si se amesteca. Se adauga apoi cate putin uleiul, zaharul, zaharul vanilat si sarea. Se amesteca si se fremanata pana rezulta un aluat omogen.
Pentru numplut se prepara budinca de vanilie conform indicatiilor de pe plic. Eu am facut dupa reteta mea de crema de vanilie, din 600 ml lapte, sa iasa mai multa.
3/4 din aluat se intinde in tava, se presara putin pesmet, apoi se pune crema rece de vanilie.Peste crema se pun piersicile decojite si taiate felii. Restul de aluat se pune sub forma de fasii peste piersici si se baga la cuptor pana se aureste.
Iese o prajitura pufoasa, dulce acrisoara, branza de vaci cu laptele si uleiul actioneaza ca o drojdie, iar aluatul iese moale si pufos. Miculinul a fost mai mult decat incantat de aceasta parjitura, tare mult i-a placut.
faina, praful de copt si branza de vaci
se adauga laptele
uleiul
zaharul, vanilia si sarea
prima parte de aluat in tava, eu am facut in tava de tarta
putin pesmet, trebuia sa pun mai mult pentru ca s-a facut un mic strat de "slaninuta"
crema de vanilie
piersicile
gratiile
si prajitura
felia