miercuri, 15 mai 2013

Chec cu lapte condensat




Dupa cum am mai scris voi fi cam oupata in urmatoarea perioada, dar cate o reteta simpla tot o sa mai execut din cand in cand.
Checul asta e foarte, foarte simplu de facut, si daca stim cat e de bun, il faceam cu siguranta mult mai repede.
Reteta am luat-o de pe situl http://drolacooks.blogspot.de/2013/01/condensed-milk-cake-kondensmilch-kuchen.html
Nu am poze pas cu pas, dar la cat de usor se face nici nu prea e nevoie.


- 1 cutie lapte condensat - 400 g

- 4 oua

- 150 g faina

- putina sare

- 1 lingurita praf de copt

- 50 g unt topit

pentru servit

- orice fel de fructe zemoase

- zahar dupa gust

Se bat ouale cu laptele condensat. Se adauga faina omogenizata cu praf de copt si sare si se amesteca. Ultimul se pune untul topit si se omogenizeaza din nou si se toarna in forma de copt unsa cu unt si tapetata cu faina, sau cu hartie de copt. Se coace la foc mijlociu, pana trece testeul scobitorii.
Pentru sosul de fructe, se pun fructele cu zahar pe foc, si se lasa pana capata consistenta dorita. Mie imi place sa le las doar putin, astfel incat fructele sa-si pastreze cat de cat consistenta.

checul gata copt




  
de aproape


si cu sosul de fructe




luni, 6 mai 2013

Prajitura cu visine crema de vanilie si fulgi




In ultimul timp n-am prea dat pe la bucatarie, si nici in viitor n-o s-o fac prea des. Totusi de Paste am facut o prajitura cu visine, care fara sa exagerez e una din cele mai bune prajituri cu visine facuta de mine. Reteta de pe lecker.de

Pun reteta asa ca pe site, cu toate ca eu am facut intr-o tava mai mica, asa ca am redus cantitatile.

pentru fulgi

- 100 g migdale macinate

- 375 g unt, eu am pus 100 g

- 475 g faina, eu am pus 180 g

- 250 g zahar, eu am pus 100 g

pentru crema de budinca

- 2 plicuri praf de budinca de vanilie, din lipsa de timp am folosit si eu aceeasi solutie, dar se poate face crema de vanilie dupa reteta proprie, cam 500 g

pentru blat

- 250 g unt moale, eu am pus 200 g

- 325 g faina, eu am pus 270 g

- 4 oua, eu am pus 3

-  putina sare

- putin pra de copt

- 200 g zahar, eu am pus 170 g

pentru umplut

- visine din compot, sau congelate, sau proaspete

- 250 g gem de visine

Pentru blat se bate untul moale cu zaharul si sarea. Se adauga ouale pe rand, nu se adauga urmatorul pana cand precedentul nu a fost incorporat. Se pune apoi faina omogenizata cu praful de copt si se amesteca. Se toarna aluatul in tava. Peste acest aluat se pun visinele amestecate cu gemul de visine, apoi budinca de vanilie. Pentru fulgi se amesteca faina cu migdalele macinate, cu zaharul si sarea, apoi cu untul moale.  Se omogenizeaza amestecul si se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Dupa ce se coace se servete presarata cu zahar pudra.


se bate untul cu zaharul si sare si se adauga pe rand ouale



apoi se adauga faina cu praful de copt




aluatul omogenizat se toarna in tava




visinele amestecate cu gemul se pun peste aluat


peste visine se pune crema de vanilie



pentru fulgi se amesteca faina cu migdale, cu sare si cu untul moale



peste crema se pun fulgii si se baga prajitura la cuptor



se serveste presarata cu zahar pudra



de aproape


duminică, 5 mai 2013

Paste fericit!













"Invierea Domnului sa va sporeasca sanatatea si belsugul, sa va implineasca gandurile si sperantele. Lumina sfanta a Invierii sa coboare in sufletele si in inimile voastre."

Va doresc numai bine si un Paste asa cum vi-l doriti.