marți, 20 mai 2014

Kaiserschmarren cu prune caramelizate




Despre acest desert am mai scris, il fac des pentru ca merge repede si e tare bun.
De data asta reteta e putin altfel, am luat-o de pe blogul cafe da nysa .


- 4 oua

- 125 g frisca

- 120 g faina

- putina sare

- 1/2 lingurita de praf de copt

- 1 lingura buna de zahar

pentru sosul de prune

- 4-5 prune

- 3 linguri zahar, sau dupa gust

- putinsa scortisoara

Se amesteca faina, sarea si praful de copt. Galbenusurile se bat putin cu frisca si se adauga la faina. Separat se bat albusurile cu zaharul si se adauga la aluat, amestecand de sus in jos. Se toarna aluatul in tigaia in care s-a incins untul, se lasa sa se faca pe o parte, apoi se rupe si se prajeste pe toate partile.
Pentru sosul de prune se pune zaharul la caramelizat. Se adauga 2-3 prune si se lasa pana devine ca un gem. Se adauga apoi restul de prune taiate feliute, se pune scortisoara si se mai lasa doar putin.Se serveste cu clatita rupta.

si aici desertul






marți, 6 mai 2014

Double chocolate cheesecake



Da, iar cheesecake. Nu iar, ci din nou. N-a fost favoritul nostru pentru ca am pus ciocolata foarte amaruie si impreuna cu branza n-a fost chiar pe gustul nostru, dar cu siguranta am sa mai fac si pun ciocolata cu lapte si amaruie. Mancat insa impreuna cu fructele a devenit ultra, mega delicios, sau poate asa mi s-a parut pentru ca imi place foarte tare combinatia cioco + fructe.
Reteta de aici.http://www.kraftrecipes.com/recipes/philadelphia-double-chocolate-cheesecake-61703.aspx , unde mai sunt multe, multe retete faine.Cantitatile sunt adaptate de mine.

pentru blat

- 24 biscuiti cu cacao maruntiti, eu ii pun in punga si trec cu facaletul peste ei

- 90 g unt topit

pentru umplutura

- 750 g crema de branza, eu am pus lacteea

- zahar dupa gust, eu cam 180 g

- 2 linguri bune de amidon

- 1 lingurita de zahar vanilat

- 200 g ciocolata topita

- 4 oua

- fructe pentru decor

tava mea are 30x24 cm

Se sfarma biscuitii si se amesteca cu untul topit. Cu ajutorul unei linguri se preseaza pe fundul tavii captusite cu hartie de copt. Se amesteca branza cu zaharul, vanilia, amidonul si ouale, apoi se pune ciocolata topita si putin racita. Se toarna peste biscuiti si se baga la cuptor pana se incheaga. Se orneaza cu fructe.

cam asta e prajiturica



iar asta sectiunea