Va plac aluaturile dospite, sarate cu diverse umpluturi ? Noua ne plac mult de tot si ca urmare imediat ce am vazut reteta asta, am si incercat-o.
Mi-au iesit niste chestii minunate pe care am sa le repet cu siguranta mai ales sunt bune si pentru copii.
Reteta de pe blogul
http://www.girlversusdough.com/
pentru aluat
- 180 ml apa calduta
- 2 lingurite rase zahar
- 2 1/4 lingurite drojdie uscata, eu am pus un pliculet intreg de drojdie uscata si asa fac si data viitoare pentru ca prea bune au iesit
- 2 linguri ulei de masline
- 250 g faina ungureasca tip BL55 am folosit eu, data viitoare fac cu faina integrala
- 3/4 lingurita sare
- 1 lingura faina de malai
pentru umplut
- 100 g mozzarella rasa
- 100 g branza cheddar rasa
- 100 g edam
- 2 linguri bune de branza asiago
- 1 lingurita praf de usturoi
- putina sare
- 1/ lingurita fulgi de patrunjel, eu nu am pus, dar daca ii gasiti pe undeva spuneti-mi si mie va rog
- eu am pus si ceapa ciorii
la umplutura, parerea mea, e bine sa fie branze care nu se intaresc atunci cand bastonasele, se racesc
data viitoare poate fac cu telemea, cantitatile la branza eu le-am pus dupa ochi
Se pune intr-un bol mai mic apa calduta cu zaharul si deasupra se presara drojdia. Se lasa cam 10 min sau pana cand incepe sa faca bulbuci. Se adauga si uleiul. Intr-un castron mai mare se amesteca faina cu sarea iar in mijloc se face o gropita. Se adauga apoi treptat amestecul cu drojdie si se framanta pana iese un aluat elastic. Se formeaza o bila se pune intr-un vas, se acopera cu folie pentru ca sa nu se usuce si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. In reteta scria cam 1 h 1/2. La mine a mers mai repede, poate de ce am pus tot plicul de drojdie, care de fapt corespundea la 500 g faina, dar data viitoare fac la fel. Se imparte aluatul in doua, se presara putina faina de malai, se intind doua dreptunghiuri, se umplu, se pliaza si se taie bastonasele, apoi se mai presara branza deasupra. Se coc pana se auresc.
Pentru umplutura se amesteca ingredientele.
aluatul intins si presarata branza
pliat si taiat, presarat din nou cu branza
gata copt
si bastonasele de aproape