Despre ce si cum cu rabarbarul, am mai povestit, deci am lamurit-o, acum am in schimb alta problema. Mi-ar trebui rabarbar rosu, asa cum am vazut intr-un documentar de pe discovery ca avea o tanti din Australia, si facea gem, compot, asa faine si rosii, prajituri etc. Cica rabarbarul rosu nu e asa de acru ca cel verde. In piata la noi se gaseste doar verde si e cam acru, la Kaufland am gasit rozuliu, care e ceva mai dulce, iar la Real am vazut mai demult rosu, dar probabil ca atunci au cumparat oamenii stive, si de atunci nu mai aduc.
In fine eu am luat de la Kaufland si am incercat doua retete.Prima este crema asta din " secretele bucatariei ".Mie mi-a placut foarte, foarte tare dar Miculinul nu e fan.
- 1 portocala
- 10 foi gelatina, eu am pus cate corespund la 500 ml lichid
- 500 g iaurt gras, scurs de apa
- 2 linguri zahar, la mine a intrat mai mult
- 1 plic zahar vanilat
- 250 g frisca batuta
- 500 g rabarbar, eu am avut mai putin
- 1 lingura unt
- 2 linguri miere
- 2 linguri lichior de portocale
- sucul de la o lamaie, la mine nu a trebuit, a fost destul de acru rabarbarul
Se spala portocala, se rade coaja, se stoarce sucul. Iaurtul scurs de apa, eu il pin intr-un tifon, se amesteca cu zaharul, cu jumatate din cantitatea de coaja de portocala si cu zaharul vanilat. Se incalzeste sucul de portocala si se dizolva in el gelatina hidratata, si topita pe baie de abur. Sucul nu trebuie sa fie fierbinte. Se adauga apoi la crema de iaurt. Se baga la frigider. Cand incepe sa se inchege se adauga frisca batuta, si se toarna in forme mici individuale. Se baga la frigider pana se intaresc.
Rabarbarul se curata si se taie bucatele de 2 cm. Se pune unutl la topi, se adauga rabarbarul, mierea si lichiorul si se lasa sa fiarba putin. Se adauga din coaja de portocala rasa.
Crema scoasa din frigider se rastoarna pe o farfurie, se adauga compot de rabarbar si se orneaza cu restul de coaja de portocala.
iaurtul cu zahar, vanilie si coaja de portocala
cu sucul de portocala si gelatina
adaugata frisca batuta
si crema de iaurt cu compot de rabarbar