Sau cum e data reteta in carticica din Austria, Fruchtekuchen. Era reteta cu care vroiam sa particip la calendarul Zazuzicai, dar din pacate cineva, ceva, a suparat-o si s-a retras. Mie imi pare deosebit de rau, si sper ca la un moment dat, sa revina.
Nu e nici lumea virtula, o lume asa cum vrem noi, ca doar acces la net are aproape toata lumea, sau cum povestea cineva cand am intrebat cum e in Canada " au emigrat si aici si din aia care scuipa coji de seminte pe jos ", dar poate pentru cei care te indragesc si care nu te-au suparat, merita sa te mai gandesti. Te pup oricum cu mare drag.
- 1 lingurita lapte praf, eu am pus pentru ca, chiar aveam, dar cred ca merge lejer si fara
- 325 g faina
- 250 g zahar fin
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita amestec de mirodenii pentru turta dulce
- 1 lingurita sare
- 190 g unt rece taiat cuburi
- 175 ml apa calda
- 1 1/2 lingura sirop de agave, daca nu aveti se inlocuieste cu miere foarte lichida
- 3 oua
- 250 g pesmet din piscoturi, din resturi de prajitura, biscuiti, eu am avut doar 150 g
- 40 g zahar brun
- 175 g Korinthen
- 100 g sultanine
- 50 g cirese confiate
- 1 bucatica ghimbir confiat, eu am pus 325 g diferite fructe uscate
Se amesteca laptele praf, zaharul, praful de copt, faina, mirodeniile si sarea. Se adauga untul rece taiat cubulete si se amesteca cu varfurile degetelor pana devin ca niste farmituri. Se bat ouale si se amesteca cu apa si siropul de agave. Se macina piscoturile sau biscuitii. Se adauga 15 g zahar brun si fructele confiate, taiate marunt. Se adauga apoi la amestecul de faina. Se face o gaura in mijloc si se toarna amestecul de oua cu sirop. Se omogenizeaza. Se pune aluatul in forma unsa cu unt si tapetata cu faina. Cu o lingura muiata de mai multe ori in apa rece, se netezeste. Se presara restul de zahar brun si se baga la cuptor pana trece testul scobitorii.
primele ingrediente amestecate cu untul rece
ouale batute cu apa si cu siropul de agave
fructele uscate adaugate la faina
pus si pesmetul
ouale batute adauagate in mijlocul aluatului
aluatul omogenizat
in tava
gata copt
si de aproape