Initial cand am facut budinca asta am facut jumatate de portie ca nu stiam cum iese, si daca ne place. A doua zi am mai facut o portie pentru ca a iesit minunat si n-e placut mult de tot. In reteta scrie doar faina de orez, eu am luat faina de orez maro, daca tot am gasit. Are un gust excelent, e fina si e mult mai buna decat o budinca facuta cu faina de grau sau amidon.
Reteta din " nok lapya konyha ".
- 1 l lapte
- 70 g faina de orez
- 100 g zahar, eu pun dupa gust
- 2 linguri apa de flori de portocal, eu nu am avut si am vrut sa pun zeama de portocala, dar am uitat, am pus in schimb in tura urmatoare
- 60 g zahar
- 500 g capsuni gata curatate
- zeama de la 1/2 lamaie
- miezul unei pastai de vanilie, nu am pus
Faina de orez se amesteca cu 250 ml lapte rece cu un tel, astfle incat sa nu se formeze cocoloase. Restul de lapte se pune pe foc si se lasa pana incepe sa fiarba., apoi se adauga faina. Invartind continuu se fierbe la foc mijlociu pana incepe sa se ingroase. Se fierbe pana devine ca o budinca, si se adauga zaharul. Apoi se adauga apa/sucul de portocale. Se ia de pe foc si se pune in forme.
Pentru sosul de capsuni se caramelizeaza cele 60 g zahar. Se adauga 250 g capsuni taiate in doua, sau patru daca-s prea mari, si se lasa pana se topeste zaharul. La adaugarea capsunilor zaharul caramelizat se intareste dar de la apa din capsuni se va topi. Se adauga si restul de capsuni , se mai amesteca doar putin astfel incat a doua tura de capsuni sa nu se mai descompuna, se ia de pe foc si se serveste cu budinca de orez.
poze doar cu produsul final pentru ca e foarte, foarte simplu de facut
de aproape
si o poza cu " sectiunea ", budinca se intareste frumos daca e lasata la rece, dar daca esti grabit s-o gusti asa cum am facut eu, nu mai apuca sa se intareasca, dar e ceva delicios indiferent ca e calduta sau rece