Pana dupa revolutie, ba chiar pana prin anii cand am inceput sa citesc internetul, habar n-aveam ca exista meriosare. Stiam de macese, stiam de coarne, de porumbe, dar de merisoare habar n-aveam. Pentru cheesecakul asta am folosit niste merisoare gasite in piata, jumatate din ele verzi, na dar asta-i filmul.
Reteta de pe blogul
Dorinei, si-i multumesc. Foarte bun a fost.
pentru blat
- 200 g biscuiti, eu am pus leibnitz
- 100 g unt topit
- 30 g zahar brun
pentru crema de branza
- 500 g crema de branza, eu am pus lacteea
- 200 g lapte condensat indulcit
- 150 ml frisca lichida
- 10 g gelatina
- zahar pudra dupa gust, daca mai e nevoie, eu am pus foarte putin
pentru compozitia de merisoare
- 300 g merisoare
- 300 g zahar
- 100 ml apa
Se pun merioarele cu apa la foc, pentru 10 minute. Se paseaza si se adauga zaharul. Se mai pun pe foc cam 15-20 minute.
Se macina biscuitii se amesteca cu zaharul, apoi cu untul topit, si se omogenizeaza. Se preseaza amestecul pe fundul si marginile unei forme de tort cu baza detasabila. Pentru crema se amesteca branza cu laptele condensat si cu zaharul. Gelatina tinunta in apa rece, stoarsa si topita pe baie de abur se adauga la acest amestec, in mai multe etape. Intai se ia din amestec o lingura, se adauga in gelatina topita, se mai pune o lingura, se omogenizeaza, si cam asa vreo tre- patru linguri, apoi se pune acest amestec in crema de branza. Se pune putin la frigider si cand incepe sa se inchege se adauga si frisca batuta spuma. Se pun apoi straturi alternative de crema si merisoare. Se marmoreaza si se lasa la frigider sa se inchege.
felia. eu am pus frisca naturala si a durat mai mult inchegatul, ca nu reusesc s-o bat foarte tare
delicios