Un alt mare succes anul asta de Paste, au avut aperitivele astea. Am copt o tura, le-am pus deoparte cu gandul sa le umplu a doua zi. Cadn l-am intrebat pe Miculin unde au disparut, m-a intrebat foarte nevinovat " da vroiai sa faci ceva cu ele ? ". Da de unde, ma gandeam. Asa ca a doua zi am mai facut o tura, si in alte zile voi mai face multe ture, pentru ca au fost bestiale, si merg foarte, foarte bine si goale.
Reteta de pe blogul
pete bakes- 120 ml apa, data viitoare pun 110 ml
- 60 g unt
- 1/8 lingurita piper alb
- 60 g faina
- 2 oua, daca sunt mari puneti doar unul jumate,
- 1/2 lingurita mustar de Dijon
- 60 g branza rasa Gruyere + pt. presarat deasupra
Apa si untul se pun intr-un vas pe foc mare, pana se topeste untul. Se ia amestecul de pe foc si se adauga faina dintr-o data. Se amesteca enrgic sa se incorporeze faina, se pune din nou pe foc, flacara medie si se opareste aluatul. Adica se lasa pe foc, pana cand se formeaza o pojghita pe fundul vasului. Se ia de pe foc si se raceste putin. Apoi se adauga ouale, unul cate unul. Se pun apoi mustarul si branza rasa, se amesteca, se pun gramajoare pe hartia de copt in tava, se presara putina branza rasa pe fiecare, se baga la foc mare pana se umfla, apoi se face focul mai mic si se lasa pana se usuca bine in interior.
apa si untul luate de pe foc si adaugata faina
pus din nou pe foc mediu aluatul, pentru oparit
aluatul luat de pe foc, racit putin si adaugate ouale, pe rand
adaugat mustarul, si branza rasa
in tava inainte de copt
gata coapte
si umplute cu vinete
de aproape