marți, 20 decembrie 2016

Oreo cheesecake bites sau cheesecake cu biscuiti oreo



Nu-s deloc fan biscuiti oreo, mancati ca atare mi se par fazi, de plastic parca, dar probabil ca am eu o problema, nu biscuitii. Egal, in cheesecake imi plac foarte tare. Iar celor ce au gustat praitura asta, si mai tare, si e mai fac cu tare, tare mut drag, doar sa am timp.
Reteta este una extrem de usoara si am luat-o de aici.

- 36 biscuiti oreo, ai mei erau cu crema ca n-am gasit simpli si am pus cam 20

- 100 g unt topit

- 750 g crema de branza, eu am folosit lacteea cu grasime

- 225 g zahar, dar eu zaharul il pun dupa gust

- 200 ml frisca naturala

- 1 lingurita esenta vanilie, daca nu aveti puneti o lingura zahar vanilat si reduceti cu o lingura din cel normal

- 4 oua

- putina sare, asta e de la mine, ar mie nu-mi plac prajiturile care nu au si putina sare

pentru glazura

- 200 g ciocolata cu lapte sau amaruie, dupa gust

- 150 ml frisca

sau

- 200 g ciocolata

- 8 linguri de ulei

14 bisuiti umpluti se pun intr-o punga de plastic mai rezistenta si se sfarma cu sucitorul. Se amesteca biscuitii cu untul topit si se pun in tava captusita cu hartie de copt. Se preseaza cu o lingura astfel incat stratul sa fie uniform. Branza se amesteca cu zaharul vanilia, sarea si cu frisca nebatuta, Se adauga ouale unul cate unul, apoi retsul de biscuiti rupti si ei bucatele mai mici. Se pune crema de branza peste stratul de biscuiti si se baga la cuptor pana se incheaga. Prajitura rece se glazureaza cu ciocolata topita la microunde sau pe abie de abur si amestecata cu uleiul. Sau se pune frisca la incalzit fara sa fiarba se topeste in ea, ciocolata apoi se toarna peste prajitura rece.


nu arata la fel de bine cea de pe site, dar asta e










si o muscatura


vineri, 2 decembrie 2016

Muffins cu morcovi si crema de branza



Cea mai buna combinatie de prajitura cu morcovi, de pana acum. O reteta excelenta de care nu ma mai despart pentru ca le plac muffinsii astia, si copiilor. Reteta de pe daisy's world.

- 150 g faina

- 60 g nuca macinata

- 1 lingurita praf de copt, eu pun din ala fara nitriti

- 1/2 lingurita bicarbonat

- 1 varf de cutit sare

- 1 varf de cutit scortisoara, in reteta e 1 1/2 dar mie nu-mi place sa pun asa de mult pentru ca mi se pare ca domina pe urma tate celelalte arome si nu se simte decat scortisoara

- 1/2 lingurita ghimbir macinat, praf

- 1/2 lingurita all spice, eu nu am pus

- coaja rasa de la o portocala

- 150-200 g morcov proaspat ras pe razatoarea mica

- 90 ml ulei

- 90 g zahar

- 3 oua mari

- 2 linguri zeama de portocale

- 1 lingurita extract de vanilie

pentru frosting

- 2 cutii branza philadelphia

- 60 g unt moale

- 1 lingura zeama de portocale

- 1-2 linguri bune de miere, depinde de cat de dulce va place, eu nu am pus miere ci zahar de portocale, care-l gasiti la vanilekipferln

Pentru aluat se amesteca faina, nucile, praful de copt, mirodeniile si sarea. Se bat ouale cu zaharul, uleiul, zeama de portocale si extractl de vanilie. Daca nu aveti extract de vanilie puneti zahar vanilat si scadeti din cantitatea de zahar. Se adauga morcovii dati pe razatoarea mica. Amestecul uscat se toarna peste cel umed si se amesteca pana se omogenizeaza, dar  nu-i nimic daca mai raman cocoloase.Nu insistati prea mult cu amestecatul. Se toara in forme si se coc pana trec testul scobitorii.
Pentru topping se amesteca ingredientele si se unge pe muffinsii reci. Se orneaza cu fasii de morcov.
Pentru fasiile de morcov se taie felii subtiri de morcov cu curatitorul de legume, care apoi se taie fasii subtiri.3/4 cup zahar cu 200 ml apa se pun la fiert. Se baga fasiile de morcov si se lasa pana se inmoaie. Se scot se pun pe hartie de copt si se lasa la cuptor 25-30 min.

si muffinsii





vineri, 18 noiembrie 2016

Prajitura cu prune si crema




Prajiturile cu fructe sunt la noi preferate.Poate ca au si crema, ca si in cazul asta, dar in general fructele acrisoare sau macar un pic de gem acrisor, nu prea lipsesc.Am mai spus cu siguranta, ca visinele, caisele si prunele sut preferatele mele in prajituri. Cu conditia insa sa fie aromate, si nu fructe din plastic.
Reteta de acum de pe nosalty.hu

pentru blat

- 300 g faina

- 150 g unt

- 3 linguri zahar

- 1 pachetel praf de copt

- 2 galbenusuri

- 1 lingura smantana

- putina sare

pentru pus deaspra

- 1 kg prune

pentru crema

- 3 galbenusuri

- 5 albusuri

- 1 pachet praf de budinca de vanilie

- 150 ml smantana

- 4 linguri zahar

- putina scortisoara puteti pune dupa gust, mie nu-mi place sa fie prea puternic gustul de scortisoara

- 5 linguri rase gris, eu pun pesmet in loc de gris

Se amesteca faina cu zaharul, sarea, praful de copt, si apoi cu unutl taiat cubulete.Se amesteca pana se fac ca niste farmituri. Se adauga galbenusurile si smantana si se omogeizeaza. Daca mai trebuie se pune inca putina smantana. Se intinde apoi aluatul in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, in asa fel incat sa fie putin ridicat si pe marginile tavii. Se presara 2 linguri de pesmet, apoi se pun prunele spalate, uscate si fara samburi. Peste prune se mai pun 3 linguri, eu am pus cam 2, linguri de pesmet si scortisoara.   Pentru crema se bat albusurile cu jumatate din zahar, spuma. Separat se bat galbenusurile cu restul de zahar, se adauga smantana, apoi cu grija se adauga albusurile la amestecul de galbenusuri. Se pune crema peste prune si se baga la cuptor pana se aureste.

si aici prajitura







si inca una, doua




vineri, 4 noiembrie 2016

Melci cu rosii uscate



I-am facut cu ocazia zilei Miculinului si au fost buni, dar parca varianta de pernite, cu rosiile uscate blenduite mi-a placut mai mult. Mi-am tot propus sa le incerc cu foietaj facut in casa , numai ca-mi lipseste timpul sa fac asa ceva.
Reteta de aici http://www.lecker.de/blaetterteig-tomaten-schnecken-32818.html

- o foaie de aluat foietaj

- rosii uscate in ulei

- branza, eu nu am avut raclette, am pus mozzarella

- rozmarin

- piper

Peste foaia de aluat se pun rosiile, condimentele, apoi branza si se ruleaza. Se taie melcisorii de grosime de 1 cm, apoi se pun pe hartie de copt, in tava.Se coc pana se auresc.


vineri, 21 octombrie 2016

Brownie cu crema de cocos si branza



Foarte pe placul nostru au fost aceste brownies.Cu multa ciocolata si cocos, n-aveau cum sa nu fie.Copiii in schimb nu s-au inghesuit.Ei mai mult prajitura cu mere, cu branza, fursecuri, alea, alea.
Noi cei mari insa suntem mari fani si bounty, prajitura pe care ma tot pregatesc s-o incerc.
Reteta de acum de pe lecker.dehttp://www.lecker.de/schokoschnitten-mit-kokoscreme-und-granatapfelkernen-34985.html.



- 300 g ciocolata semiamaruie, eu pun cu 60% cacao

- 250 g unt

- 7 oua

- 1 pachetel zahar vanilat, eu pun o lingura mare plina de zahar vanilat facut de mine

- putina sare

- 450 g zahar

- 350 g faina

- 2 lingurite praf de copt, eu pun din ala luat de la DM fara nitriti

- 10 foi de gelatina

- 750 branza de vaci

- 400 g lapte de cocos

- 250 g frisca

- chipsuri de cocos si seminte de rodie pentru decorat

Untul si ciocolata rupta bucatele se pun pe baie de abur pana se topesc. Ouale se bat spuma cu zaharul vanilat, cu 300 g zahar ( eu am pus cam 200 g ) si cu sarea. Se omogenizeaza faina impreuna cu praful de copt. Ciocolata si untul topite se adauga la crema de oua si se amesteca. Se adauga si faina cu praful de copt si se omogenizeaza. Se toarna aluatul in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, si se baga la cuptor. Se scoate prajitura si se raceste. In jurul prajiturii se pune un brau mai inalt facut din folie de aluminiu. Branza se amesteca cu zahar, dupa gust, cu laptele de cocos, si se amesteca. Se inmoaie gelatina, se topeste pe baie de abur si se adauga in crema de branza. Se pune putin la rece si se bate frisca. Cand crema incepe sa se intareasca se adauga frisca batuta. SE pune crema peste prajitura si se baga la frigider ca sa se intareasca. Se orneaza cu chipsuri de cocos si cu seminte de rodie.

aici pozele















vineri, 7 octombrie 2016

Tort Praga



Seamana foarte mult cu tortul Brigadeiro, iar asta din urma mie mi-a placut mai mult. E foarte bun si asta, dar dintre cele doua, Brigadeiro mi-a placut mai mult.
Adoram dulce de leche asa ca tot ce are de-a face cu el, e pe gustul nostru.
Reteta de aici.

pentru blat

- 6 albusuri

- 6 galbenusuri

-150 g zahar

- 115 g faina, eu am pus cam 130 g

- 25 g cacao, eu am pus 40 g

- 40 g unt topit

pentru crema

- 1 galbenus, eu nu am pus

- 1+1 lingura apa, eu  u am pus

- 120 g lapte condensat dulce, eu am pus 370 g adica o cutie intreaga

- 200 g unt la temperatura camerei

- 10 g acaco

pentru decor

- 3 linguri gem de caise

- 100 ml frisca

- 100 g ciocolata

Se bat galbenusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar pana se albesc. Separat se bat albusurile cu restul de zahar si cu putina sare. Faina si cacaoa se omogenizeaza si se aadauga la galbenusuri. Se pun cu grija si albusurile, alternand cu untul topit. O lingura de albusuri, apoi putin unt topit. Tot asa pana se incorporeaza totul.
Pentru crema eu am folosit dulce de leche. Am pus o cutie de lapte condensat dulce intr-un vas cu apa, astfel incat apa sa acopere cutia, si am lasat la foc mijlociu cam 2 ore jumate. Tot timpul se verifica, astfel incat cutia sa fie acoperita cu apa. Eu nu am mai folosit oual, am amestecat dulcele de leche cu untul moale si cu cacaoa.
Se taie blatul in trei pe orizontala si  se umple cu crema. Se imbraca tortul in gemul topit cu putina apa. Apoi se glazureaza si se orneaza dupa gust. Pentru glazurat se incalzeste frisca si se topeste in ea ciocolata.

si asa arata gata






si felia





duminică, 25 septembrie 2016

Foietaj cu piersici



Nu-mi prea place sa folosesc foietaj cumparat, dar nici timp sa fac acasa n-am.Asa ca nu fac des.Dar uneori deraiez si iese ceva de genul asta. Nu gasesc acum situl de unde am luat reteta, sa pun linkul, dar am sa revin, si am sa-l pun.E o reteta extrem de simpla, dar ies niste prajiturele, foarte, foarte bune.
Am revenit cu linkul retetei, de pe essenundtrinken.

- aluat foietaj

- branza cu iaurt, eu am folosit Quark de la Kaufland

- zahar dupa gust

- zeama si coaja de lime

- piersici

- gem de caise

Se taie aluatul bucati si se pun pe hartie de copt, la cuptor, pana se coace si se aureste. Peste foietajul copt se pune branza cu iaurt si cu zahar, se pun bucatile de piersici si se orneaza cu gem de caise caldut, si cu coaja rasa de lime.







duminică, 11 septembrie 2016

Prajitura cu caise si farmituri cu cocos



Daca tot am inceput seria, sa continuam tot cu o prajitura cu caise. Dar cu farmituri. Adica aluatul ala dat pe razatoare si care face ca textura prajiturii sa fie atat de faina. Aluat cu branza de vaci, caise aromate si acrisoare, apoi aluat dat pe razatoare.
Reteta de pe lecker.de.

- 200 g unt

- 550 g faina

- 225 g zahar

- 1 varf de cutit de sare

- 150 g razatura de cocos

- 150 g branza de vaci

- 6 linguri lapte

- 6 linguri ulei

- 1 pachetel praf de copt

- caise

- 25 g chipsuri de cocos, eu nu am avut

- zahar praf



Pentru fulgi se amesteca untul rece, 250 g faina, 150 g zahar, fulgii de cocos si o priza de sare. Se formeaza o bila, se inveleste in folie, si se baga la frigider pentru 1/2 ora. Intre timp se amesteca, branza de vaci, uleiul, laptele, o priza de sare si 300 g faina, in care s-a incorporat praful de copt. Se amesteca pana rezulta un aluat fin. Se intinde aluatul in tava, in strat subtire, se pun jumatatile de caise, una langa alta, apoi se da pe razatoare aluatul de fulgi scos din frigider. Se coace, dupa care se taie bucatele, se pudreaza cu zahar praf si se orneaza cu cipsuri de cocos  prajite in tigaie fara grasime. In reteta se folosesc caise din compot scurse bine de zeama, eu am folosit caise proaspete.


gata de cuptor



si asa arat coapta, si neornata cu chipsuri de cocos, ca n-am avut












duminică, 28 august 2016

Prajitura cu vanilie si caise



Una din prajiturile care i-a placut mult sotului meu, mie insa cred ca mi-ar fi placut mai mult cu visine, si cu siguranta am s-o mai fac, Poate faptul ca nu erau caise acrisoare si aromate, ci din alea primele care apar, sa ma fi facut sa nu-mi fie preferata, dar celorlalti le-a placut.
Reteta de pe nosalty.hu. In reteta originala se pun piersici din conserva,, dar se pot pune orice fructe.

pentru aluat:

- 200 g unt

- 2 oua

- 150 g zahar

- 1/ 2 pliculet praf de copt

- 400 g faina

- putina sare

pentru crema:

- 2 plicuri budinca de vanilie

- 7-8 linguri de zahar

- 600 ml lapte

- 400 ml smantana, nu foarte acrisoara

- 500-600 g caise coapte si decojite

Se amesteca ingredientele pentru aluat, se formeaza o bia care se inveleste in folie si se baga la frigider, pana se face crema. Pentru crema se face budinca de vanilie, in care se adauga smantana, apoi caisele taiate bucatele. Se unge tava si se tapeteaza, se imparte aluatul in doua. Una din parti se intinde foaie si se pune in tava. Peste foaie se pune crema, apoi cealalta foaie, apoi se baga la cuptor, pana se aureste. Se presara zahar pudra si se lasa la racit. Preferabil sa  nu fie taiata imediat.




asa arata " la fata "



si o imbucatura


sau doua


vineri, 12 august 2016

Prajitura Nega Maluca



Am facut prajitura dupa reteta gasita, dar data viitoare fac blat cu ciocolata dupa reteta mea. Crema brigadeiro este exceptionala, si pe un blat de cioclata care va place, e de-a deptul exceptionala. La noi chiar si in varianta asta a avut mare, mare succes.
Reteta de aici


- 4 oua

- 180 g zahar

- 240 g faina

- putina sare

- 120 ml ulei

- 120 g cacao

- 120 ml apa fierbinte

- 1 lingura de supa, drojdie pulbere

pentru crema reteta de aici, fara  a se amesteca cu biscuiti

Se bat ouale cu zaharul si sarea. Se adauga apa fierbinte si uleiul, apoi faina amestecata cu cacaoa si cu drojdia. Se amesteca, se pune in tava unsa si tapetata si se coace. Peste blatul racit se intinde crema brigadeiro. Dupa preferinte se poate orna cu bucatele de ciocolata.

si aici prajitura








vineri, 29 iulie 2016

Prajitura cu fructe si bezea




Prajitura asta am mancat-o prima data, cu strugurei si a fost extraordinar de buna. Eu am facut-o cu visine si a fost la fel de buna. Merge si cu caie si cu mere sau prune. Ideea e sa fie fructele acrisoare, intrucat bezeaua e dulce.
Reteta o am de la una din verisoarele Catalinei, Ana, si ii multumesc mult. Eu am dublat cantitatile pentru ca am facut intr-o tava mai mare.

pentru blat:

- 160 g faina

- 120 g unt

- 80 g zahar

- 4 galbenusuri

- un pic de sare

- un varf de cutit praf de copt

pentru umplut

- 600-700 g fructe acrisoare

pentru pus deasupra

- 4 albusuri

- 4 linguri de zahar, eu le pun cam rase

- putia zeama de lamaie

Se amesteca ingredientele pentru aluat, si se intinde aluatul in tava unsa cu unt si presarata cu faina. Peste aluat se pun fructele, eu pun si putin pesmet. Se pune bezeaua peste fructe, apoi se baga la cuptor la foc mic, pentru a nu se arde bezeaua.

asa a iesit prajitura mea




mai de aproape



si pentru cine doreste


miercuri, 6 iulie 2016

Tort cu zmeura si ciocolata



Un tort cu zmeura si ciocolata, o data pe sezon, e deja obisnuit la noi. Ne place combinatia, iar asta a fost super. Nu arata asa cum ar reusi sa-l faca altele cu mai mult talent decat mine, dar la gust a fost minunat.
Reteta de pe eatsmarter.de.
.
pentru blat :


- 80 g migdale macinate, original sunt alune

- 4 oua

- 100 g faina

- coaja rasa de la 1/2 lamaie

- 1/2 lingurita scortisoara

- 2 linguri rom

- 100 g zahar

- 2 linguri zahar vanilat

- putina sare

- 1 lingurita praf de copt

- 50 g zmeura

pentru jeleu:


- 7 foi gelatina, alba si sau rosie, eu am avut alba

- 2 linguri sirop de zmeura

- 400 ml apa

- 250 g zmeura proaspta sau congelata

- 30 g zahar

- coja de lamaie dupa gust

- un varf de cutit cardamom

- 300 ml frisca, nu era in reteta dar mie asa imi place


pentru mousse de ciocolata

- 330 ml frisca

- 200 g ciocolata semiamaruie

- 2 oua mici

- 2 linguri rom

- 1/4 lingurita condiment pentru turta dulce, eu nu am pus


Se prajesc migdalele intr-o tigaie fara grasime, se racesc si se macina  fin.Se bat ouale cu zaharul si cu cel vanilat pana isi dubleaza volumul si se deschid bine de tot, la culoare. Se adauga coaja rasa de lamaie si restul condimentelor + romul. Faina, migdalele macinate si praful de copt se omogenizeaza apoi se adauga la oua. Se toarna aluatul in tava unsa cu unt si tapetata cu faina ( fi 20 cm ). Se coace pana trece testul scobitorii. Se raceste, se pune pe un platou, apoi se pune langa el un inel pentru torturi.
Pentru jeleu se pune gelatina in apa rece la inmuiat. Siropul se amesteca cu apa.Se adauga piureul de zmeura, zaharul, coaja de lamaie si cardamomul.Se stoarce gelatina, se topeste si se adauga la  amestec. Se adauga si frisca batuta. Se pune la rece si cand incepe sa se intareasca se pune peste blat, lasand o margine libera  de 2 cm. Eu am pus crema asta intr-un bol, si intentionam sa o las in bol la intarit, apoi s-o pun peste blat si jur imprejur mousse de ciocolata, dar nu mi-a prea iesit.
Pentru mousse se bate frisca si se topeste ciocolata pe baie de abur.Pe o alta baie de abur se bat ouale cu romul si cu condimentele, spuma. Se adauga ciocolata topita, apoi frisca batuta.Se pune moussul peste crema de zmeura si se lasa cateva ore bune la frigider.
Se orneaza dupa preferinta.

asa arata blatul inainte de cuptor




asa arata tortul






si felia