duminică, 25 septembrie 2016

Foietaj cu piersici



Nu-mi prea place sa folosesc foietaj cumparat, dar nici timp sa fac acasa n-am.Asa ca nu fac des.Dar uneori deraiez si iese ceva de genul asta. Nu gasesc acum situl de unde am luat reteta, sa pun linkul, dar am sa revin, si am sa-l pun.E o reteta extrem de simpla, dar ies niste prajiturele, foarte, foarte bune.
Am revenit cu linkul retetei, de pe essenundtrinken.

- aluat foietaj

- branza cu iaurt, eu am folosit Quark de la Kaufland

- zahar dupa gust

- zeama si coaja de lime

- piersici

- gem de caise

Se taie aluatul bucati si se pun pe hartie de copt, la cuptor, pana se coace si se aureste. Peste foietajul copt se pune branza cu iaurt si cu zahar, se pun bucatile de piersici si se orneaza cu gem de caise caldut, si cu coaja rasa de lime.







duminică, 11 septembrie 2016

Prajitura cu caise si farmituri cu cocos



Daca tot am inceput seria, sa continuam tot cu o prajitura cu caise. Dar cu farmituri. Adica aluatul ala dat pe razatoare si care face ca textura prajiturii sa fie atat de faina. Aluat cu branza de vaci, caise aromate si acrisoare, apoi aluat dat pe razatoare.
Reteta de pe lecker.de.

- 200 g unt

- 550 g faina

- 225 g zahar

- 1 varf de cutit de sare

- 150 g razatura de cocos

- 150 g branza de vaci

- 6 linguri lapte

- 6 linguri ulei

- 1 pachetel praf de copt

- caise

- 25 g chipsuri de cocos, eu nu am avut

- zahar praf



Pentru fulgi se amesteca untul rece, 250 g faina, 150 g zahar, fulgii de cocos si o priza de sare. Se formeaza o bila, se inveleste in folie, si se baga la frigider pentru 1/2 ora. Intre timp se amesteca, branza de vaci, uleiul, laptele, o priza de sare si 300 g faina, in care s-a incorporat praful de copt. Se amesteca pana rezulta un aluat fin. Se intinde aluatul in tava, in strat subtire, se pun jumatatile de caise, una langa alta, apoi se da pe razatoare aluatul de fulgi scos din frigider. Se coace, dupa care se taie bucatele, se pudreaza cu zahar praf si se orneaza cu cipsuri de cocos  prajite in tigaie fara grasime. In reteta se folosesc caise din compot scurse bine de zeama, eu am folosit caise proaspete.


gata de cuptor



si asa arat coapta, si neornata cu chipsuri de cocos, ca n-am avut