Piersicile nu se pot plange ca nu le exploatez, anul acesta, pentru ca am facut deja si prajituri, si tarte, am mancat foarte multe si proaspete, iar acum recent am mai facut o prajitura, reteta din " Ioana ".
pentru blat
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 2 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 100 g ciocolata amaruie
pentru crema
- 400 ml lapte
- 2 pachetele zahar vanilat, eu am facut de mine si am pus doua linguri
- 4 galbenusuri
- putina sare
- zahar dupa gust
- 6 foite gelatina
- 250 ml frisca
- 2-3 piersici
Pentru blat se freaca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, se adauga ciocolata topita pe baie de abur, faina amestecata cu cacaoa si cu praf de copt, daca vreti sa puneti, apoi se pun si albusurile batute cu restul de zahar, si se amesteca de sus in jos. Se toarna aluatul in tava, se baga la cuptor si se lasa pana trece testeul scobitorii.
Pentru crema se pune laptele la fiert si se lasa sa dea in clocot. Se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si putina sare. Laptele luat de pe foc, si lasat putin la racit, se toarna cate putin in crema de galbenusuri. Se inmoaie, apoi se topeste gelatina pe baie de abur, si se adauga la crema de galbenusuri. Crema de galbenusuri, sa fie calduta cand se adauga gelatina, altfel, nu se mai incheaga. mai bine mai lasati crema la racit, si de abia apoi adaugati gelatina, decat sa fie prea calda. Mai rece se incheaga, prea calda, nu. Se baga crema la frigider si cand incepe sa se inchege, se adauga piersicile taiate cubulete, apoi frisca batuta cu zahar pudra.
Se taie blatul in doua pe orizontala, se umple cu crema si se baga la frigider, pana se incheaga bine de tot, crema.
galbenusurile in care se adauga ciocolata topita
faina cu cacaoa si praful de copt, daca se pune
apoi albusurile batute
aluatul in tava, inainte de copt
galbenusurile cu lapte si cu gelatina
frisca batuta, eu a trebuit sa bag mixerul pentru ca se intarise cam tare crema
piersicile taiate
blatul de jos
crema
si prajitura
de aproape