Intrucat muffinsii cu strugurei nu ar fi ajuns si pentru Catalina, si pentru verii lui Mitu, am facut repede si un chec cu visine, sa pot lasa oamenilor sa manance desert, nu doar sa se amagesca.
Pentru chec am folosit o reteta din " Formula as ". In reteta nu erau si visinele, dar mie combinatia ciocolata - visine imi place tare mult.
- 200 g ciocolata amaruie sau cu lapte
- 180 g unt
- 220 g faina
- 3 oua
- 200 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- putina sare
- 100 g smantana, nu foarte acra
- 2 lingurite rase praf de copt
- 4-5 piscoturi
- visine, congelate sau proaspete
- putin lapte pentru piscoturi
- 8 linguri lichior de migdale
Se rupe ciocolata bucatele si se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul. Ouale se bat cu zaharul, vanilia si sarea pana devin cremoase. Apoi se incorporeaza ciocolata topita si untul, smantana, faina omogenizata cu praful de copt, si visinele.
Se toarna jumatate din compozitie in tava unsa si tapetata, se pun pisocturile de-a lungul checului, se toarna cealalta jumatate de aluat si se baga la cuptor pana trece testeul scobitorii.
Ouale batute cu zahar, vanilie si sare.
Se adauga ciocolata topita cu untul.
Asa arata amestecul.
Adaugata si frisca. Mie imi place sa pun smantana in loc de frisca, dar sa nu fie foarte acra. De data asta am pus frisca, dar cel mai mult imi place cu smantana acrisoara, de asta am si scris in reteta.
Apoi faina cu praful de copt.
Aluatul, dupa ce am pus si visinele.
In tava se pune jumatate de aluat.
Apoi piscoturile inmuiate in putin lapte cu lichior amaretto. In revista scria sa fie inmuiate cu lichior, dar eu am pus si lapte.
Se acopera cu cealalata jumatate de aluat.
Se coace la foc mic, pana trece testul scobitorii. Daca se face prea repede in partea de sus, se acopera cu hartie de copt.
De aproape, nu stiu de ce stau piscoturile in off said, pentru ca eu le-am pus frumos.
E asa de bun, incat as fi putut manca lejer jumatate din el, atunci cand a fost gata.