Titlul nu e chiar corect pentru ca in aluat am pus migdale macinate, nu alune, dar pentru ca deasupra am presarat alune, am lasa si titlul cu era. Categoric dupa visine, caisele imi plac cel mai mult in prajiturile astea simple, apoi prunele. A fost delicioasa prajitura si devorata de copiii de la Fundatie, pentru ca lor am avut placerea de a le-o duce.
Reteta din " secretele bucatariei ".
pentru aluat
- 300 g unt moale, eu am adaptat toat cantitatile la 200 g unt, cat am pus eu
- 4 oua, eu am pus 3
- 1 plic zahar vanilat, eu am pus o lingura mare
- 300 g zahar, eu am pus 200 g
- putina sare
- 250 g faina, eu am pus 160 g
- 2 lingurite praf de copt
- 5 linguri lapte batut, eu am pus 3
- 100 g alune macinate, eu am pus migdale
penru umplut
- 1,2 kg caise, eu nu le-am cantarit
- 1-2 linguri aluna tocate
- 75 g gem de caise, eu nu am mai folosit
Se bate unutl moale cu 100 g zahar, zahar vanilat si sarea. Se adauga cate unul galbenusurile, apoi faina omogenizata cu praf de copt si migdalele mainate, alternativ cu laptele batut.Se bat albusurile cu restul de zahar si se adauga amestecand de sus in jos. Se toarna aluatul in tava pregatita cu hartie de copt, se presara pesmet si se pun jumatatile de caise spalate si curatate de samburi. Se presara alunele si se baga la cuptor pana se coace si trece testul scobitorii. Pentru glazura se fierbe gemul cu 2 linguri de apa, amestecand, se unge prajitura si se las la racit.
untul, zaharul, zaharul vanilat si sarea, adaugate apoi galbenusurile pe rand
cu faina, migdalele macinate si laptele batut, eu nu le-am mai alternat
apoi albusurile batute
asa arata in final aluatul
in tava cu caisele, n-am mai pus pesmet
presarate alunele
si prajitura gata de mancat
de aproape
si o muscatura