In marea mea naivitate ( asta ca sa ma exprim mai bland ), a avea blog insemna ca nu scrii retetele pe un forum, ci le tii intr-un fel de jurnal, pe calculator. Din cauza asta la inceput nici nu m-a interesat, pentru ca mi se parea mult mai plictisitor decat pe forum, unde vizitatorii interactioneaza. Datorita Alisucai, am descoperit ca de fapt si cu blogul poti la fel de bine sa interactionezi, ca si pe un forum.
Sigur ca pentru a avea loc actiuni, de genul celei in care suntem implicate si acum, e nevoie de oameni cu idei, de renuntarea la unele chestii, in favoarea altora, dar ma bucur enorm ca datorita Furnicutei, si altor persoane ca ea, am ajuns la cadourile de Craciun.
Elena, sufleul de ciocolata este cadoul pe care Mos Craciun l-a lasat la mine, pentru tine, si pe care sunt tare mandra sa ti-l ofer. Sunt deosebit de incantata ca am ajuns sa "cunosc" oameni ca voi, si cine stie, poate vom ajunge vreodata sa ne si intalnim.
Reteta de sufleu am luat-o din " torturi si prajituri ", un numar mai vechi.
- 60 g unt moale
- 80 g migdale macinate + pentru tapetat formele
- 75 g ciocolata amaruie
- 40 g zahar pudra
- 1 lingurita ghimbir macinat
- 3 oua
pt. sosul de visine
- 500 g visine din compot, eu am pus congelate
- 500 g zahar, eu am pus infinit mai putin
- 1 lingurita scortisoara
- 2 lingurite amidon
Se ung formele cu putin unt moale si se tapeteaza cu migdale macinate. Se topeste ciocolata in bain marie. Se bate spuma untul cu zaharul praf si cu ghimbirul. Eu am pus si putina sare. Se inglobeaza pe rand, in compozitie galbenusurile, apoi ciocolata topita, migdalele macinate si la urma albusurile batute spuma. Se toarna compozitia in forme, eu am facut in tava de muffins compozitie dubla, si se coc pana devin mai ferme.
Pentru sos, se pun visinele cu zahar pe foc, mai putin cateva linguri de suc. Cand s-a topit zaharul se adauga amidonul dizolvat in sucul de visine ramas.
Se orneaza si se servesc cu sos de visine.
untul cu zahar si cu galbenusurile puse unul cate unul
cu ciocolata topita
migdalele macinate
albusurile batute spuma
asa arata aluatul
formele pregatite
si gata sufleul cu sos de visine
inca una
si mai de aproape
Elena, puteam sa fac un sos caramel ca sa am chiar toate ingredientele tale, dar mi s-a parut mai bun, cu sos de visine.
trebuie neaparat sa incerc bunatatea asta :D te pup micule :P
RăspundețiȘtergeremamaaaa,,,,,pot sa vin si eu,,,,????pupici!!!ca nu mai am cuvinte,,,,,
RăspundețiȘtergerefoarte fain sufleul pe care l-ai pregatit elenei,combinat cu sosul de visine,cred ca este un desert foarte rafinat!
RăspundețiȘtergereps:pentru cei care nu stiu ,eu sunt "alisuc",si asta e numele de alint cu care m-a inzestrat proprietara acestui blog!
Doamne, arata delicios! Iti dau seama ca o sa ma laud in dreapta si in stanga cu darul primit de la tine? Nu-ti fa nici un repros, cred ca acest sos acrisor de visine este grozav si ai ales foarte bine. Nultumesc mult pentru darul acesta si sper din toata inima sa ajung sa ne vedem nu numai in spatiul viertul. Pana atunci, iti doresc din toata inima multa sanatate si sa ai parte de multe bucurii si sarbatori fericite langa cei dragi!
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult pentru aprecieri.Tare dragute sunteti.
RăspundețiȘtergereElena, cu mult drag l-am pregatit pentru tine.
Si eu iti doresc tie Sarbatori fericite si tot ce-ti doresti sa ti se implineasca.
Wawwww! E mortala combinatia asta. Eu sunt moarta si dupa aceste chocolate lava si dupa visine, iar combinatia facuta de tine m-a dat pe spate. O sa o incerc cat de curan! Felicitari pentru idee
RăspundețiȘtergereMadamelechef iti multumesc pentru vizita si apreciere.Ma bucur ca vrei sa incerci reteta si sunt sigura ca nu-ti va parea rau deloc.
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa sa ai.
Delicios sufleu, as rade vreo 3 portii!
RăspundețiȘtergereOana, cu multa placere ti-as oferi vreo trei portii.
RăspundețiȘtergereArata foarte bine sigur va fi un cadou foarte dulce ,sunt invidioasa !Te pup
RăspundețiȘtergereNela, multumesc, esti o scumpa.Cu mare drag ti-as face si tie.
RăspundețiȘtergereTe pup cu drag si-ti doresc o zi frumoasa.
Ce bine arata sufleul pregatit de tine..si sigur este foarte gustos yumi,yumi.
RăspundețiȘtergereDraga mea,ti-am pregatit si eu o prajiturica, cu mare drag si din tot sufletul meu, pentru tine. Te astept, pe blogul meu, sa-ti ridici premiul...
Sarbatori Fericite ! alaturi de cei dragi.
Te imbratisez cu drag.
Multumesc mult Lia.Cu mare placere vin sa-mi ridic premiul, care cu siguranta e o bunatate.
RăspundețiȘtergereTe imbratisez si eu cu mare drag si-ti doresc Sarbatori fericite si numai bine.