vineri, 17 decembrie 2010

Fursecuri simple



Sincera sa fiu la noi de sarbatori se fac prajituri cu crema, cu nuca, adica asa mai elaborate. De cativa ani insa am preluat de dincolo obiceiul de a face mai mult fursecuri, si prajiturele de astea mai uscate, ca sunt mai practic de pastrat, si sunt tare, tare bune. Bine ca si fursecurile pot fi in n forme si variante, dar eu mai am mult pana acolo.
Din aceasta serie, am inceput cu simplele fursecuri cu unt, taiate floricele si inimioare.
Reteta am luat-o din " dulciuri de craciun " editia, toamna ploioasa, ca nu mai are nici coperti.

- 500 g faina

- putina sare

- 125 g zahar

- 250 g unt rece

- 2 pliculete zahar vanilat

- 2 oua

- gem acrisor

- un galbenus + putin lapte pt. uns

Pe planseta se amesteca faina cu sare, zahar si zahar vanilat. Se adauga untul cubulete si ouale. Se framanta rapid, se invelesc in folie si se baga la frigider pt. 60 min. Se taie cu formele preferate. Pentru suprapunere se ung cu galbenus batut cu lapte.

eu le-am taiat floricele de trei dimensiuni, le-am suprapus si am pus gem in gaura din mijloc



cu gem




si inimioare



pudrate cu zahar



de aproape

11 comentarii:

  1. foarte delicate si frumoase ,parca's dantela!te pup si un week-end plin de odihna!sau mai faci niste fursecuri?:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumoase ti-au iesit!!!TE PUP SI-TI DORESC WEKEND PLACUT!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. ce faine sant!! o buna idee mi-ai dat,un sfarsit de saptamana placut

    RăspundețiȘtergere
  4. Cat de bine arata... cu ce le-ai taiat?.. ai avut forme atat de apropiate ca marime... ??

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce de dulciuri minunate aici! Mai sa crape glicemia de invidie. Frumusele foc, dar prefer sa le admir decat sa le mananc, pentru ca nu m-as putea opri la una.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc mult, sunteti tare dragute.
    Da Felis, sunt trei marimi, culmea e ca-s luate pe rand.
    Va pup pe toate si va doresc weekend minunat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce minunatii, delicioase trebuie sa fie!

    RăspundețiȘtergere
  8. Se suprapun cate trei, lipindu-le cu galbenus batut cu putin lapte, gaura se umple cu gem si se dau la cuptor pana se auresc. Daca nu ai inteles te rog sa-mi scrii, incerc sa-ti explic altfel. Seara faina sa ai.

    RăspundețiȘtergere