Sincera sa fiu la noi de sarbatori se fac prajituri cu crema, cu nuca, adica asa mai elaborate. De cativa ani insa am preluat de dincolo obiceiul de a face mai mult fursecuri, si prajiturele de astea mai uscate, ca sunt mai practic de pastrat, si sunt tare, tare bune. Bine ca si fursecurile pot fi in n forme si variante, dar eu mai am mult pana acolo.
Din aceasta serie, am inceput cu simplele fursecuri cu unt, taiate floricele si inimioare.
Reteta am luat-o din " dulciuri de craciun " editia, toamna ploioasa, ca nu mai are nici coperti.
- 500 g faina
- putina sare
- 125 g zahar
- 250 g unt rece
- 2 pliculete zahar vanilat
- 2 oua
- gem acrisor
- un galbenus + putin lapte pt. uns
Pe planseta se amesteca faina cu sare, zahar si zahar vanilat. Se adauga untul cubulete si ouale. Se framanta rapid, se invelesc in folie si se baga la frigider pt. 60 min. Se taie cu formele preferate. Pentru suprapunere se ung cu galbenus batut cu lapte.
eu le-am taiat floricele de trei dimensiuni, le-am suprapus si am pus gem in gaura din mijloc
cu gem
si inimioare
pudrate cu zahar
de aproape
foarte delicate si frumoase ,parca's dantela!te pup si un week-end plin de odihna!sau mai faci niste fursecuri?:)
RăspundețiȘtergereFoarte frumoase ti-au iesit!!!TE PUP SI-TI DORESC WEKEND PLACUT!!!
RăspundețiȘtergerece faine sant!! o buna idee mi-ai dat,un sfarsit de saptamana placut
RăspundețiȘtergereCat de bine arata... cu ce le-ai taiat?.. ai avut forme atat de apropiate ca marime... ??
RăspundețiȘtergereCe de dulciuri minunate aici! Mai sa crape glicemia de invidie. Frumusele foc, dar prefer sa le admir decat sa le mananc, pentru ca nu m-as putea opri la una.
RăspundețiȘtergereMeravigliosi!!! :-)
RăspundețiȘtergereMultumesc mult, sunteti tare dragute.
RăspundețiȘtergereDa Felis, sunt trei marimi, culmea e ca-s luate pe rand.
Va pup pe toate si va doresc weekend minunat.
Ce minunatii, delicioase trebuie sa fie!
RăspundețiȘtergereOana multumesc, esti o dulce.
RăspundețiȘtergereCum se coace??
RăspundețiȘtergereSe suprapun cate trei, lipindu-le cu galbenus batut cu putin lapte, gaura se umple cu gem si se dau la cuptor pana se auresc. Daca nu ai inteles te rog sa-mi scrii, incerc sa-ti explic altfel. Seara faina sa ai.
RăspundețiȘtergere