luni, 27 decembrie 2010

Prajitura Raffaello



Era pe lista, dar din diferite motiva am tot amanat s-o fac. Cu toate ca dupa intuitia mea, urma sa aiba mare succes. Cel putin in jumatate din familie. Cum a si fost. Mi-a placut si mie, nu pot sa spun nu, dar parca e un pic cam dulce, si nici nu sunt mare fan al ciocolatii albe. Dar Miculinul, a balotat la greu. Asta si cozonac cu mac. In rest " is foarte bune, dar nu mai pot ".
Reteta dupa care am facut, e postata de Afrodita, pe culinar. Normal ca eu am adaugat ceva, dar tare bine a iesit.

pt. blatul 1:

- 3 oua

- 200 g zahar

- 100 ml ulei

- 100 ml lapte

- 200 g faina

- 1 pachetel praf de copt

pt. blatul 2:

- 5 albusuri

- 150 g zahar

- 150 g cocos ras

- 2 linguri mari de faina

- 1/2 pachetel praf de copt

- cateva picaturi esenta de migdale

pt. crema

- 600 g frisca

- 400 g ciocolata alba

- 4 napolitane Joe, cu vanilie

- 4 foi de gelatina

Pentru blatul 1 se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, laptele si uleiul. Faina amestecata cu praf de copt, se adauga peste galbenusuri, apoi se pun si albusurile batute spuma tare cu celelalte 100 g zahar. Se amesteca de sus in jos, se toarna in tava unsa si tapeta si se coace pana trece testul scobitorii.
Pentru blatul 2 se bat spuma tare albusurile cu zaharul. Se adauga apoi fulgii de cocos amestcati cu faina si esenta de migdale, eu am pus lichior amaretto. Se amesteca de sus in jos, si se toarna in aceeasi tava. Se coace pana devine ferm.
Pentru crema se pun 400 g frisca la infierbantat, fara sa se lase sa fiarba. Se adauga ciocolata rupta bucatele si se topeste in frisca. Se topeste gelatina hidratata si se adauga la crema putin racita. cand incepe sa se inchege se adauga restul de frisca batuta si napolitanele zdrobite cu sucitorul.
Pentru asamblarea prajiturii se pune primul blat, jumatate de crema, blatul 2, cealalta jumatate de crema, se presara cu fulgi de cocos si se baga la frigider pana se intareste.
Tava in care se face e de 25x35 cm, eu am facut intr-una mai mica, si a fost cam prea crescut blatul. Vesnica mea problema. Dar a fost si multa crema, asa ca a fost buna.

uleiul, laptele si galbenusurile pentru primul blat



cu faina si praful de copt




blatul 2, albusurile batute, adaugate faina si cocosul



frisca infierbantat in care se topeste ciocolata bucatele



napolitanele folosite



pe jumatate intarita, adaugata frisca batuta



apoi napolitanele sfarmate



primul blat



cu jumatate din crema



si prajitura, ca la celalalt blat am uitat sa fac poza

15 comentarii:

  1. bomboanele rafaello sant preferatele mele,atunci cred ca si prajitura asta nu ma va dezamagi,arata fain tare,o incerc,sarbatori fericite,(cate au mai ramas)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am sa o incerc si pe asta,,,,arata tare bine,,,,eu ador cocosul.pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Yaya, eu cred ca o sa-ti placa.
    Mirela, si eu am lista lunga.
    Va pup cu drag si va doresc o zi faina.

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata foarte bine. O trec la favorite. ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Criss multumesc.Ma bucur mult ca-ti place.

    RăspundețiȘtergere
  6. cred ca-i delicioasa,da' eu greu ma incumet sa fac asa ceva ,sigur nu imi iese!:(

    RăspundețiȘtergere
  7. super prajitura..poate o vo incerca si eu...
    o sa te trec in blogroll-ul meu

    RăspundețiȘtergere
  8. Alisuc, tu nu trebuie sa faci.Va mutati in Tg.Mures si s-a rezolvat problemea.
    Alice iti multumesc pentru vizitasi ca ma treci in blogroll.Astept si eu sa-mi dai adresa blogului tau.
    Srafa faina sa aveti.

    RăspundețiȘtergere
  9. Delicioasa trebuie sa mai fie.
    Te pup si iti doresc sarbatori cu bine!

    RăspundețiȘtergere
  10. Maria, Happy, danke sehr.Dragute ca de obicei.
    Va pup si va doresc o zi cat mai faina.

    RăspundețiȘtergere
  11. Arata superb! o am si eu pe lista sper intr-adevar sa nu fie foarte dulce :D te pup dulce:D

    Sarbatori Fericite, un An Nou bun

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc frumos.Te pup si eu cu mare drag si-ti doresc numai bine in Noul An.

    RăspundețiȘtergere
  13. Asta-i renumita, clar tb sa mori dupa ea! ;-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Liana, e foarte buna, chiar daca nu mori.Te pup cu drag.

      Ștergere