Tot pentru intalneala cu dragii mei colegi, am facut si muffinsii astia cu porumb, care s-au dovedit a fi foarte buni, si merg minunat la un pahar de vin sau bere.
Reteta din " good food ".
- 85 g unt topit + extra pt. calit ( 20 g )
- boabele taiate de pe un stiulete mare de porumb, sau o conserva mica de porumb fiert
- 1 ceapa mica taiata fin
- 1/2 ardei iute rosu, fara samburi, taiat tot fin
- 140 g faina
- 140 g faina de malai
- 2 lingurite praf de copt
- 50 g branza cheddar rasa
- 2 oua
- 285 ml lapte batut
- 100 ml lapte
- sare
Se pune ceapa in unt ( 20 g ), la calit, se adauga apoi boabele de porumb si ardeiul iute. Se lasa putin sa se inmoaie. Se amesteca faina cu faina de malai, cu praful de copt, cu sarea si cu branza data pe razatoarea mica. Ouale se bat cu laptele batut si cu laptele, apoi se adauga ingredientele uscate, untul topit ( 85 g ) si boabele de porumb cu ceapa si ardeiul. Se amesteca doar pana se omogenizeaza, nu se insista. Se umplu formele si se baga la cuptor, pana trec testul scobitorii.
ouale batute cu laptele si laptele batut
faina se amesteca cu praful de copt, sarea si cu branza rasa
peste ingredientele umede se adauaga cele uscate + untul topit + amestecul de porumb
gata copti
sectiune
Esti magnifica.....atatea bunatati ca ori de cate ori intru aici imposibil sa nu ma tenteze ceea ce faci tu.Pup!
RăspundețiȘtergereMaria, esti o draguta.Iti multumesc mult.Si tu gatesti doar minunatii.
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti doresc o zi cat mai frumoasa.
o reteta inedita, dar si foarte gustoasa! ce aperitiv minunat!
RăspundețiȘtergereMultumesc Lara pentru apreciere si vizita.
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca-ti place.
sa ai o zi frumoasa.