La fel de plimbati ca si foietajul cu branza de capra, au fost si muffinsii astia.
Dar le-a priit pentru ca tare au fost apreciati. Si de cel care i-a mancat neplimbati ( Herr Mitu ), si de Lucica si Pusa.
Reteta o aveam scoasa demult de pe culinar, unde a fost postata de Salmida, daca nu confund. Este exceptionala si o voi mai face de multe ori, si cu alte umpluturi.
O postez cu cateva modificari de ale mele, printre care putin mai multa faina.
- 150 g unt topit si racit
- 175 g zahar
- 3 oua
- putina sare
- 50 ml lapte
- 210 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- zmeura
- 100 g branza philadelphia
- 30 g zahar vanilat
Untul topit si racit, se bate cu zaharul si sarea. Se aduaga ouale pe rand, laptele apoi faina omogenizata cu praful de copt. Se umolu formele de muffins pana la jumatate cu aluat, se pune branza amestecata cu zahar vanilat, cateva boabe de zmeura, si se acopera din nou cu aluat. Se pune din nou zmeura si se baga la cuptor pana trec testul scobitorii.
Untul topit.
Batut cu zaharul si sarea.
Adaugate ouale pe rand si laptele.
Apoi faina si praful de copt.
Aluatul pus pana la jumatatea formelor.
Umplutura.
Cealalta jumatate de aluat.
Gata copti.
Sectiune.
E una din cele mai bune retete de muffins, facuta de mine. Multumesc Salmida.
Vai ce bine arata! Muffins cu branza n-am mancat pana acum! Vreau si eu unul, desi imi promisesem ca nu ma mai ating de dulciuri pentru ca a inceput sa traga cam tare cantarul…
RăspundețiȘtergereKadia multumesc mult.Esti tare draguta.
RăspundețiȘtergereCu multa placere te servesc.Sunt sigura ca nu-i asa d etragica problema cu cantarul, dar e bine ca ai grija.
Sa ai un weekend placut iti doresc.
ca sa vezi destinul,pina si prajiturilor facute de tine le e dat sa le calatoreasca!superba idee cu umplutura,arata tare bine!ma gindesc ca ar putea fi facuti si in forma "savoury",fara zahar deci si cu amestecuri de brinza ,pasta de peste,etc.
RăspundețiȘtergereTare buuuni trebuie sa fie...
RăspundețiȘtergereAlison, data viitoare va povestesc putin despre calatorie.Variantele sunt tare mult, si sarate si dulci.Pupam Iepu istetu'.
RăspundețiȘtergereLiana, sunt foarte, foarte buni.
Sa aveti o zi frumoasa.
Ce bunaciune ai facut.........excelent, excelent.
RăspundețiȘtergerePup!
Te pup Maria, iti multumesc.
RăspundețiȘtergereSa ai o duminica frumoasa.
Buni rau!
RăspundețiȘtergereCu ori ce i-ai umple, tot buni sunt!
Asa e Mari, sunt tare buni, multumesc.Sa ai o seara faina.
RăspundețiȘtergeream pierdut multe bunatati postate de tine cat timp am lipsit.arata minunat briosele iar de foietajul cu branza de capra nici nu mai pot vorbi ca deja salivez.
RăspundețiȘtergerepupici multi
Salutariiiiii :) am lipsit ca, mult :)).asat e am avut si musafiri si adevarul ca am mai luato mai incet cu gatitul ca sa pot sa ma tin de papapaaaa :)))
RăspundețiȘtergerearata suuper buni si aspectuosi
apetisante tare...
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult, sunteti dragute, ca de fiecare data.
RăspundețiȘtergereSa aveti o saptamana cat mai frumoasa va doresc.