Pentru ca sa execut aperitivele astea, a trebuit sa gasesc o ocazie speciala, pentru ca domnul Mitu stiam ca nu o sa sara intr-un picior de bucurie ca fac asa ceva. Ocazia s-a ivit, cand a trebuit sa duc niste acte la SM, si prin urmare i le-am facut Lucicai. De fapt si Pusei, si tare m-am bucurat ca le-au placut mult de tot. Deci foietajele astea, ca si muffinsii care o sa-i pun, au calatorit, nu gluma.
Reteta din " nok lapja konyha ".
- aluat foietaj
- un galbenus
- branza de capra, nu din cea tartinabila
- 1 lingura unt
- 4 linguri miere
- cateva boabe de piper rosu
Din aluat se taie forme, eu am taiat rotunde, si se ung cu galbenusul frecat. Pe fiecare foietaj se pune cate o felie de branza de capra, se stropesc cu ametscul de unt topit cu miere, si se presara cu boabe de piper rosu. Se baga la cuptor pana se auresc. Sunt deosebit de bune. Branza este sarata, dar merge perfect cu mierea.
Se decupeaza aluatul.
Se ung formele cu galbenus frecat.
Se pune cate o felie de branza pe fiecare bucata de aluat.
Se ung cu amestecul de unt si miere.
Se servesc.
O poza de aproape.
wauuu ce bine arata,crocante si cu aroma branzei,buneeee
RăspundețiȘtergereFoarte fain arata,preferatele mele,,,pupici!
RăspundețiȘtergereTare bine arata, as manca o portie si cu piperul arata spicy!
RăspundețiȘtergereMultumesc tare scumpe sunteti, ca de obicei.
RăspundețiȘtergereVa pup si va doresc o zi frumoasa.
da,ai mai facut o gateala savuroasa,ce frumos arata cu piperasul ala rosu!
RăspundețiȘtergereMicule daca imparti vreau si eu o portie ,arata bestial .Te pup!
RăspundețiȘtergereCat de bine arata.......ce pofta mi-ai facut.
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Alisuc, Nela, Maria multumesc, sunteti foarte dragute.
RăspundețiȘtergereNela, cu multa placere.Cu dhlul sau cu fan courierul ?
O seara faina in continuare va urez si eu.
Ce de efect este piperul rosu! :)
RăspundețiȘtergereArata fain! Si cum sunt o pofticioasa, m-as fi invitat si eu la o portie, dar cred ca s-au terminat.
RăspundețiȘtergereMultumesc mult sunteti tare dragute.
RăspundețiȘtergereMari, fac alta portie, doar sa-mi spui cand sosesti.
Va doresc un weekend cat mai placut.
Arata asa de bine incat am facut si eu joi seara pentru niste prieteni care au venit in vizita, dar nu cu branza de capra ci cu ricotta! Trebuie sa incerc si varianta cu branza de capra care mie imi place in mod deosebit, dar al meu sot cam stramba din nas… eh, pierderea lui! :)
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Kadia, ma bucur ca le-ai incercat. Nici al meu sot nu-i fan de asa ceva, dar noua ( eu, Lucia, Pusa ) tare mult ne-au placut.
RăspundețiȘtergereSa ai un weekend placut.
wou asa nu am mai auzit :)) hihihiii cu branza de caprA dar cred ca i super buna ca arata SUUUPER!!!!!!
RăspundețiȘtergerePUPICI
Anca, multumesc mult, esti tare draguta.
RăspundețiȘtergereTe pup si eu si-ti doresc o saptamana minunata.
O ce pofta am de ele!
RăspundețiȘtergereMinunate!
Un plăcut sfârșit de săptămână!
Mariana, cu mare drag te-as servi.
RăspundețiȘtergereSeara faina iti doresc.