duminică, 18 iulie 2010

Piept de pui pane



Nu sunt un extraordinar de mare fan al pieptului de pui. Mai ales de cand mi-a spus Alison ca e cel mai toxic. Prefer sa mananc un porc bio, decat un pui ciudat. Nu sunt adepta eliminarii niciunui aliment, dar consider ca trebuie facuta si miscarea fizica corespunzatoare. Cu toate astea, am cateva feluri in care imi place si pieptul de pui. Reteta de azi, o stiu de la Camelia, sotia fostului meu coleg de servici, Cristi, iar ea a vazut-o, daca bine tin minte la Petrisor. Multumesc Camelia.

- piept de pui

- ulei de masline

- mustar

- condimente pentru carnea de pui

- faina

- ou

- pesmet pentru panirat, reteta de la Cami, era cu fulgi de porumb zdrobiti in, loc de pesmet

- ulei pentru prajit

Pipetul de pui se taie fasii, si se pune la marinat, cu o seara inainte daca se poate ( cel putin 6 ore ), in uleiul de masline amestecat cu trei lingurite de mustar si condimentele pentru carnea de pui. A doua zi se scot din frigider, se dau prin faina, ou si pesmet, sau fulgi de porumb zdrobiti ( imi place cel mai mult ).
Se prajesc in ulei, dar eu ii pun si pe tava si ii bag la cuptor si ies foarte buni si asa. S-a intamplat si sa nu-l las peste noapte si a fost ok, dar lasat peste noapte este si mai bun. Intr-un an, am dus la un chef piept preparat asa, si ma intrebau prietenii cum am facut, ca e tare bun pestele.

In tava inainte de cuptor.



Am facut si in cuptor, si prajiti in ulei, ca sa pot sa vi-i arat. Se crocantesc cat decat si cei la cuptor, dar nu la fel ca cei praajiti in ulei.



Mai de aproape. Eu i-am servit cu risotto cu mazare si cu multa lamaie.




Si domnului Mitu ii place pieptul de pui servit astfel.

9 comentarii:

  1. Vad ca ai pus si seminte de susan :D
    E foarte bun!!! Si aratos :P

    Eu stau doar si salivez la poze - n-am dezlegare pentru asa bunatati :(
    Dar cand imi vin copiii acasa, am sa fac pentru ei - papa doar cine merita :))

    Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce-mi plac snitelele si astea arata tare bine!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Alina, esti o scumpa.Copiii tai merita mult mai multe bunaciuni.
    Te pup si eu cu mult drag, si-ti doresc o saptamana cat mai frumoasa.
    Oana, multumesc mult, esti draguta tare.
    Te pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca nu ar fi caloriile la panate...Arata minunat! Te-am gait in Das Backforum, aha...sti germana... Na dann, ich wünsche Dir eine schöne Woche! L.G.Cami

    RăspundețiȘtergere
  5. Danke schon Cami.ich wunsche Dir auch eine schone Woche.Stiu cat de cat.
    Sa stii ca si cele la cuptor sunt foarte bune.

    RăspundețiȘtergere
  6. Miculina arata atat de bine......fara cuvinte.Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  7. ai facut minunat pieptul,sigur ar papa si simon,iar risotto ala e preferatul lui.acuma,cu toxicitatea(ma refeream la concentratia mare de hormoni de crestere acumulata cu precadere in pieptul de pui),ce sa facem,nimic nu mai e ce-a fost odata.si oricit de bio ar fi crescute plantele si animalele,tot in atmosfera asta plina de poluare cresc...ce-i drept,poate la noi mai putin acum ca nu mai avem industrie...:(o saptamina buna,numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nela, multumesc, esti o draguta.
    Alisuc, nici inainte nu ma dadeam in vant dupa el.Mai mananc, dar mai rar.Pentru Iepu cu mare drag toate portiile.Sa stii ca facut asa, e chiar gustos.Da, poluarea e peste tot.Ia sa vezi in Mures, cu combinatul asta ce poluare e.
    Va pup pe toti si va doresc o saptamana faina.

    RăspundețiȘtergere
  9. Senin bloggul vizita.Foarte için teşekkürler güzel.
    İyi günler.

    RăspundețiȘtergere