Intrucat muffinsii cu strugurei nu ar fi ajuns si pentru Catalina, si pentru verii lui Mitu, am facut repede si un chec cu visine, sa pot lasa oamenilor sa manance desert, nu doar sa se amagesca.
Pentru chec am folosit o reteta din " Formula as ". In reteta nu erau si visinele, dar mie combinatia ciocolata - visine imi place tare mult.
- 200 g ciocolata amaruie sau cu lapte
- 180 g unt
- 220 g faina
- 3 oua
- 200 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- putina sare
- 100 g smantana, nu foarte acra
- 2 lingurite rase praf de copt
- 4-5 piscoturi
- visine, congelate sau proaspete
- putin lapte pentru piscoturi
- 8 linguri lichior de migdale
Se rupe ciocolata bucatele si se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul. Ouale se bat cu zaharul, vanilia si sarea pana devin cremoase. Apoi se incorporeaza ciocolata topita si untul, smantana, faina omogenizata cu praful de copt, si visinele.
Se toarna jumatate din compozitie in tava unsa si tapetata, se pun pisocturile de-a lungul checului, se toarna cealalta jumatate de aluat si se baga la cuptor pana trece testeul scobitorii.
Ouale batute cu zahar, vanilie si sare.
Se adauga ciocolata topita cu untul.
Asa arata amestecul.
Adaugata si frisca. Mie imi place sa pun smantana in loc de frisca, dar sa nu fie foarte acra. De data asta am pus frisca, dar cel mai mult imi place cu smantana acrisoara, de asta am si scris in reteta.
Apoi faina cu praful de copt.
Aluatul, dupa ce am pus si visinele.
In tava se pune jumatate de aluat.
Apoi piscoturile inmuiate in putin lapte cu lichior amaretto. In revista scria sa fie inmuiate cu lichior, dar eu am pus si lapte.
Se acopera cu cealalata jumatate de aluat.
Se coace la foc mic, pana trece testul scobitorii. Daca se face prea repede in partea de sus, se acopera cu hartie de copt.
De aproape, nu stiu de ce stau piscoturile in off said, pentru ca eu le-am pus frumos.
E asa de bun, incat as fi putut manca lejer jumatate din el, atunci cand a fost gata.
Foarte interesanta reteta.. cioco si visine e una dintre preferatele mele :D
RăspundețiȘtergereFelicitari!! Musafirii au fost incantati probabil :)
ce chec regesc, plin de aroma si arata asa bine rasfatat cu visine!!!
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata,tocmai ma gandeam daca mai sunt visine la piata sa fac o praji,ca sunt mai bune proaspete decat de la congelator la iarna,dar in weekend voi cauta .Te pup si o seara placuta.
RăspundețiȘtergereCe haios arata! Prima poza parca e o fata de clovn! Imi plac piscoturile tale strambe :)
RăspundețiȘtergereMultumesc sunteti tare dragute.
RăspundețiȘtergereOlgutza si a mea.
Oana, o sa-i pun si-o coronita.
Mirela, sper sa gasesti.
Kavi, eu le-am pus drept, dar na, ele s-au strambat.
Va pup si va doresc o seara frumoasa.
si eu ador combinatia de ciocolata cu vine!of,daca stiam ,ma faceam vara cu mitu!:))
RăspundețiȘtergeresuper reteta! trebuie s-o incerc cu prima ocazie:)
RăspundețiȘtergereSuper, ca de fiecare data.
RăspundețiȘtergereMultumesc, multumesc, tare dragute sunteti.
RăspundețiȘtergereAlisuc, ii transmit si poate se rezolva.
Ma bucur mult ca vrei s-o incerci Just me.
Criss, multumesc, draguta tare esti.
Va pup si va doresc o zi cat mai frumoasa.
Si eu as fi vrut sa fiu unul din musafirii tai! :) Cred ca s-au lins pe degete!
RăspundețiȘtergereScuze ca n-am vazut la vremea respectiva comentariul.
RăspundețiȘtergereCu drag te astept Flori, doar sa ma anunti.
la multi ani!