sâmbătă, 4 februarie 2012
Tarte cu visine si dulce de leche
E destul de greu sa te reobisnuiesti dupa vacanta, cu gatitul. Dupa ce o saptamana in care am fost obisnuita cu o tanti care ne punea totul pe masa, ba ne mai si intreba din cand in cand daca totul e ok, e greu sa treci la curatat cartofi, spalat vase si tot ce tine de bucatarie.
Cu toate astea am reusit sa ma reapuc, si am facut niste tarte cu visine si dulce de leche, care au iesit nemaipomenit de bune.
Reteta din " blikk nok konyha ".
pentru aluat
- 200 g faina
- 60 g zahar
- putina sare
- 1 galbenus
- 1 pliculet de zahar vanilat
- 15o g unt rece din frigider
pentru umplut
- o cutie lapte condensat pus la caramelizat
- un borcan de 250 g compot de visine
- zahar dupa gust
- 1 lingura buna de amidon
pentru ornat
- furnici de ciocolata
- bilute facute din zahar ars cu miere
Pentru aluat se amesteca faina cu restul ingredientelor, cu varfurile degetelor pana rezulta un aluat compact. Se ung formele de tarte cu unt si se captusesc cu aluat. Se baga apoi pentru 30 min la frigider. Se inteapa bine cu furculita, apoi se baga la cuptor pana devin aurii. Ale mele nu mult a lipsit sa arate maronii.
Intre timp se pune cutia de lapte condensat intr-un vas si se toarna apa, astfel incat apa sa acopere conserva. Se lasa la foc mediu intre 2 ore jumate si trei ore. Se varsa apoi apa, se lasa conserva la racit, apoi se desface cu grija. Este foarte important ca tot timpul conserva sa fie acoperita de apa, asa ca din cand in cand se completeaza cu apa.
Pentru crema de visine, se pun visinele cu zeama intr-un vas si se pune pe foc, mai putin 3-4 linguri de zeama. Se pune putin zahar daca compotul nu e destul de dulce. Amidonul se dizolva in zeama pastrata, daca nu e destula se mai pune putina apa si se adauga la visinele de pe foc. Se lasa pe foc pana se ingroasa.
Tartele racite se umplu cu crema de visine apoi cu dulce de leche, si se orneaza dupa preferinta.
Eu am ornat cu visine ca nu am folosit tot la umplut tartele, cu furnici de ciocolata si cu bobite de zahar ars pentru care am pus la topit 90 g zahar cu o lingura de miere.Cand se topeste zaharul se picura bobite pe o bucata de hartie de copt unsa cu putin ulei.
ingredientele pentru aluat, aluatul este destul de lipicios, dar cu putina faina presarata pe masa se poate intinde
eu am avut 8 forme de tarta, asa ca am impartit aluatul in 8, in poza se vad doar sapte bucati pentru ca una o intindeam deja
cu ajutorul fainii am intins aluatul, au fost vreo doua bucati pe care doar le-am aplatizat in palma, apoi le-am indesat in forme
scoase din frigider, intepate cu furculita, gata de cuptor
gata coapte si lasate la racit
reci se scot din forme dar cu multa grija pentru ca sunt fragede, daca formele sunt bine unse cu unt ies usor
puse visinele
conserva de lapte condensat care a stat doua ore jumate in apa la fiert la foc mijlociu
si dulcele de leche, eu l-am scos din cutie si l-am frecat un pic cu o ligura sa fie cremos
apoi l-am pus peste visine
si tartele
de aproape
si sectiunea
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Wow, cu ce deliciu ne desfeti....!!!!Mai ales ca are si visine..Super!O seara faina:X
RăspundețiȘtergereChiar ma intrebam unde ai disparut.Sa-ti fie de bine vacanta.
RăspundețiȘtergereAi revenit in forta,cu bunatati.Ai si de dat?
Te pup!
woww ce bine arata!!si cu dulce de leche ..o nebunie !! te pup
RăspundețiȘtergerePrima,prima,prima.......pot sa ma servesc?
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa de duminica si pup!
ce bunatate dulce! ador visinele, iar de dulce de leche ... ce sa mai spun, l-as consuma la orice ora pe paine, biscuiti, tarte ... cu orice :D
RăspundețiȘtergereDeci m-ai dat gata!Sunt bestiale!!!
RăspundețiȘtergereDoua intrebari:
-laptele condensat l-ai fiert pe aragaz sau in cuptor?
-si ce sunt perlele alea de deasupra,arata super?de unde le-ai cumparat?
Multumesc!Te pup!
Par delicioase, merita incercat.
RăspundețiȘtergereCe tartalette mortal de apetisante, zau, nu mai pot de pofta! Ufff...da'beau un pahar de apa sa-mi treaca, altfel ti-as sparge usa..;-)))
RăspundețiȘtergerePe cuvant ca salivez!! Si am spus adio papa bun, la regim!!! Cred ca este o nebunie acolo :) Pupicei!
RăspundețiȘtergerePffff, ce bine arata!
RăspundețiȘtergerearata absolut minunat!
RăspundețiȘtergereO mi-nu-na-ti-e !!!!!!O seara placuta!!!
RăspundețiȘtergereIncredibil de bine arataaaa....!!!Nu stai pe langa mine sa vin sa ti fur vreo cateva tarte....???
RăspundețiȘtergeresuper reteta, o voi testa si eu ca mai am o cutie de lapte condensat. Merci frumos!
RăspundețiȘtergerehi scumpooo :)...ce frumoase sunt !! pup
RăspundețiȘtergereMaria multumesc, esti o draguta.
ȘtergereMultumesc Dia, cu siguranta am pentru si pentru tine cu drag.
Nela multumesc, chiar sunt ( au fost ) deosebite.
Maria, cu multa placere te rog sa te servesti.
Andreea si eu sunt mare fan combinatia asta.
Alynusa, esti o draguta multumesc.laptele l-am fiert pe aragaz.Perlele le-am facut eu din 100 g zahar ars plus o lingura de miere, lasat pe foc pana se topeste zaharul, apoi picurat pe o harte unsa cu ulei.
Marcu, multumesc, ma bucur ca te tenteaza.
Liana esti o scumpa.Nu trebuie sa-mi spargi usa, iti deschid cu drag.
Adela cu drag te-as servi.O tarta nu face ravagii.
Laura multumesc, esti tu draguta.
Kadia multumesc esti draguta.
Petronela multumesc, o saptamana faina iti doresc si eu tie.
Elena Cristina, daca esti prin Mures te astept.Eu stau in Tg.Mures.
Corina, cu multa placere.Sunt sigura ca-ti vor placea.
Hi Anca, multumesc mult, esti tu tare draguta.
Va pup cu drag si va doresc o saptamana faina.
Multumesc pentru raspunsuri!!!
RăspundețiȘtergereDeci o sa fierb si eu o cutie cu lapte...
Perlele sunt bestiale...imi plac mult!!!!
Bestiale, o combinatie supera...sigur le fac la cat de mult imi plac visinele!!
RăspundețiȘtergereCu multa placere Alynusa.Dupa parerea mea poti s-o fierbi linistita.Ma bucur mult ca-ti plac perlele.
ȘtergereOana ma bucur mult ca vrei sa le incerci.
Va pup cu drag si va doresc o zi faina.