sâmbătă, 20 august 2011

Muffins cu piersici si biscuiti amaretti





Al doilea dulce cu care m-am prezentat la intalnire au fost muffinsii astia, care n-au avut foarte mare succes pentru ca au fost tinuti 2 zile la frigider, iar acest aluat nu are nicio legatura cu frigiderul. Eu i-am gustat a doua zi dupa ce i-am facut si au fost minunati. La mine a mai fost o problema, adica am fost eu prea desteapta si pentru ca mi s-a parut prea putin aluatul, am facut portie dubla. Total gresit, aluatul la copt se mai umfla, si portia din reteta era numai buna. Data viitoare asa fac.
Reteta din cartea mea de muffinsi, si o pun asa cum e in carte, si cum fac si eu data viitoare.

- 4-5 piersici

- 150 g faina

- 1 lingurita praf de copt

- 50 g branza de vaci

- 1 lingura de ulei

- 1 ou

- 50 g zahar

- putina sare

- 100 g biscuiti amaretti

- 120 ml vin Marsala

Faina se amesteca cu praful de copt. Oul se bate cu zaharul, cu sarea, uleiul si branza. Se incalzeste cuptorul si se pregatesc formele de muffins. Nu se pune hartie ci se ung cu unt si se tapeteaza cu faina. In amestecul de ou se adauga faina dintr-o data si se amesteca. Aluatul se intinde foaie si se decupeaza 12 cercuri. Se pun in formele de muffins. Din restul de aluat se fac fasii, care se pun pe marginea formelor, astfel incat formele sa fie imbracate cu aluat pe toata suprafata. Tava astfel captusita, se inveleste in folie si se baga la frigider pentru cel putin o ora. Se scoate, se umplu formele cu piersicile taiate marunt, peste ele se pun biscuitii faramitati cu sucitorul, apoi se stropesc cu vin, si se baga la cuptor.
Sunt deliciosi.

oul cu uleiul, sarea si branza



faina adaugata dintr-o data



aluatul intins



formele captusite, la mine aluatul era prea gros



puse piersicile



apoi biscuitii



stropiti cu marsala



muffinsii gata



si sectiune

9 comentarii:

  1. micule, la tine mereu gasesc bunatati in bucatarie!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte faini muffinsii. Cu ce se poate inlocui vinul de Marsala? Un vin alb, dulce ar merge?

    RăspundețiȘtergere
  3. Zazuzici, esti tu tare, tare draguta, immer.
    te pup.
    Criss, cred ca un vin alb dulce ar fi potrivit.Nu va fi chiar acelasi lucru, dar ideea e sa se inmoaie biscuitii.
    Pupic lui Alex.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bine arata!!!... Prima data am zis ca sunt mini-tarte la cumle-ai pus in forme!!... Super...

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Felis, esti tare draguta.
    Un pupic mare lui Mihai.

    RăspundețiȘtergere
  6. Deci,la capitolul dizain sunt:wowww!!!!!!
    la gust nu vreau sa ma gandesc....
    te pup dulce!

    RăspundețiȘtergere
  7. Alynusa, esti tu tare, tare draguta, multam.
    Te pup cu mult drag.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am si eu niste amaretti, asa ca notez reteta, tb sa fie tare parfumati muffinsi! pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Liana, ma bucur ca vrei s-o incerci, sunt buni, buni, buni.
    Te pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere