Asta a fost prajitura cu care m-am prezentat la intalnirea de familie, si a placut. Mi-a placut si mie.
Reteta dintr-un numar vechi din " avantaje ".
- un pachet aluat foietaj
- 200 g unt moale
- 150 g zahar
- 125 g migdale macinate
- 125 g alune macinate, eu n-am vrut sa le amestec si am pus tot migdale
- 100 g faina
- 3 oua
- cateva nectarine
- 4 linguri gem de caise
Se captuseste tava cu aluatul foietaj, se inteapa cu furculita, si se baga la cuptor. Cand e pe jumatate copt se scoate si se pune amestecul de unt frecat cu zahar, adaugate apoi ouale pe rand, si pe urma faina cu migdalele macinate. Peste crema de migdale se pun feliile de necatrine, si se baga din nou la cuptor. Prajitura rece se unge cu gemul de caise incalzit si strecurat.
tava captusita cu aluat
untul frecat cu zahar, adaugate pe rand ouale, apoi migdalele macinate
apoi faina, in reteta se pun deodata, eu le-am pus asa
aluatul copt pe jumatate, puteam sa-l tin ceva mai mult
cu nectarinele
gata coapta
de aproape
felia
de aproape
Bun, bun, ma inscriu la o portie!!
RăspundețiȘtergereCu mult drag pentru tine Alexandrina.
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti doresc o dupa amiaza placuta.
Tare-mi plac amandoua ca-s cu piersici,ador fructele astea si nectarinele-mi plac,avem in gradina si de livada si de astea ca-n comert,nu se compara gustul si eu vreau!!!!
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca-ti plac Doinitza.Da, si mie-mi plac piersicile alea taranesti, mai albe care se coc toamna.Au o aroma deosebita.
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti doresc o zi faina.