vineri, 19 august 2011

Foietaj cu crema de migdale si piersici




Asta a fost prajitura cu care m-am prezentat la intalnirea de familie, si a placut. Mi-a placut si mie.
Reteta dintr-un numar vechi din " avantaje ".

- un pachet aluat foietaj

- 200 g unt moale

- 150 g zahar

- 125 g migdale macinate

- 125 g alune macinate, eu n-am vrut sa le amestec si am pus tot migdale

- 100 g faina

- 3 oua

- cateva nectarine

- 4 linguri gem de caise

Se captuseste tava cu aluatul foietaj, se inteapa cu furculita, si se baga la cuptor. Cand e pe jumatate copt se scoate si se pune amestecul de unt frecat cu zahar, adaugate apoi ouale pe rand, si pe urma faina cu migdalele macinate. Peste crema de migdale se pun feliile de necatrine, si se baga din nou la cuptor. Prajitura rece se unge cu gemul de caise incalzit si strecurat.

tava captusita cu aluat



untul frecat cu zahar, adaugate pe rand ouale, apoi migdalele macinate



apoi faina, in reteta se pun deodata, eu le-am pus asa



aluatul copt pe jumatate, puteam sa-l tin ceva mai mult



cu nectarinele



gata coapta



de aproape



felia



de aproape

4 comentarii:

  1. Cu mult drag pentru tine Alexandrina.
    Te pup si-ti doresc o dupa amiaza placuta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tare-mi plac amandoua ca-s cu piersici,ador fructele astea si nectarinele-mi plac,avem in gradina si de livada si de astea ca-n comert,nu se compara gustul si eu vreau!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur mult ca-ti plac Doinitza.Da, si mie-mi plac piersicile alea taranesti, mai albe care se coc toamna.Au o aroma deosebita.
    Te pup si-ti doresc o zi faina.

    RăspundețiȘtergere