Saptamana trecuta joi, am avut-o in vizita pe draga de Manuela de la Iasi.Normal ca imediat ce am aflat ca vine, am intrat in priza cu pregatirile, ce sa fac, cu ce s-o servesc.Demult imi statea pe cap tarta asta, iar eu staim ca Manuelei ii place combinatia cascaval + nuca, pentru ca am mai facut pateuri cu aceasta umplutura si i-au placut.
reteta din " Secretele bucatariei ".
- 1 kg cartofi albi
- sare
- 2 oua
- 250 g faina
Pt. umplutura
- 100 g cascaval ras ( merge mai mult )
- patrunjel proaspat tocat
- sare, piper
- 100 g miez de nuca tocat ( merge mai mult )
- ulei pentru prajit
- 350 g smantana
- 3 oua
Se decojesc cartofii, se taie bucati ca pentru piure si se fierb in apa cu sare.Se lasa sa se raceasca, se paseaza, se adauga ouale, 1 lingurita sare si faina.Se framanta un aluat omogen si se lasa la odihnit cam 15 min.
Pentru umplutura se toaca verdeata, nucile si se rade cascavalul pe razatoarea mica.
Aluatul se intinde in foaie de 1 cm grosime, pe un prosop presarat cu faina, merge si pe blatul infainat, se presara cascavalul ras, verdeata tocata si nucile tocate.
Se ruleaza si se taie felii groase cam de 3cm.Se incinge uleiul in tigaie si se prajesc feliile pe ambele parti cam 2-4 minute.Se repartizeaza tartele in forme individuale, se toarna peste ele amestecul de smantana si oua si se baga la cuptorul preancalzit la 180C.Se lasa cam 15 min.Se orneaza cu patrunjel si jumatati de nuca.
Eu am gacut jumatate de cantitate.
Ingredientele pentru aluat.
Aluatul intins.
Pusa si umplutura.
Taiata felii.
Tarta gata scoasa din cuptor.
Si mai de aproape.
Senzatia mea e ca Manuelei i-a placut cel mai mult din cele ce le-am pregatit.La fel si mie.Inutil sa mai zic ca domnul Mitu nici nu a gustat.
wooow,wooow,wooow!!!Pai tu esti o bucatareasa de nota 20!!!!!Brava!!!!!
RăspundețiȘtergereMmm, delicioasa, arata de zile mari!
RăspundețiȘtergereminunat ca aspect si sunt sigura ca si ca gust...felicitari,nu stiu cum reusesti sa faci atatea bunatati:)domnu mitu stie ce a pierdut?pupici
RăspundețiȘtergereJudy multumesc, esti totdeauna foarte, foarte draguta.Te pup cu drag.
RăspundețiȘtergereOana, multumesc ma bucur mult ca-ti place.
Primii pasi, combinatia de nuca si cascaval e foarte, foarte buna.Nu el nu stie, ca nu gusta nuca de nicio culoare.Te pup cu drag.
va doresc o zi minunata.
Aoelu ce bine arata...daca ai sta mai aproape as venii si la masa...:-)Te pup! Bravo!!
RăspundețiȘtergeremama doamne ce faina reteta.domnul Mitu n-a mancat din cauza nucilor,nu?mai bine data viitoare nu ii mai spune ca ai pus nuci poate il pacalesti si gusta.....sau mai bine nu deoarece daca ii place apoi patesti ca mine si ramai flamanda :))
RăspundețiȘtergerepupici Micule
Naina cu mare drag te astept cand vrei sa vii.Te pup si eu.
RăspundețiȘtergereSarah ar fi o idee, dar lasa ca nu-i problema pentru el, mananca si asa destule.S-apoi sa-mi ramana mie mai putin ???????Nu ca mi-ar strica, da na.
Te pup si eu cu drag.
Va doresc numai bine.Multumesc mult de aprecieri.
ce pofta mi-e!tre sa incerc si eu!ai premii la mine pe blog!pupici!
RăspundețiȘtergereGeta multumesc.Ma bucur ca vrei sa incerci reteta.
RăspundețiȘtergereMultumesc si pentru premii, esti tare draguta.
O zi frumoasa in continuare.
Buna Micule,la mine pe blog te asteapta un premiu.
RăspundețiȘtergereCe reteta grozava!
RăspundețiȘtergerece interesanta reteta si ce aratoasa!
RăspundețiȘtergereLili, multumesc am sa trec sa-l iau.
RăspundețiȘtergereGoldie, Alison sunteti tare dragute.Nu-i asa de aratoasa pe cat e de buna.
O zi faina va doresc.