Tot cu ocazia vizitei Manuelei am pregatit si felul acesta, care nu stiu ei, dar mie si Omului ne-a placut foarte tare, si in consecinta l-am mai pregatit de atunci.E usor de facut si foarte bun.Reteta din revista ungureasca.
- cotlet taiat felii ca pentru snitel
- sare, piper
- putin ulei pentru prajit
- 20 g unt moale
- frunze proaspete de patrunjel tocate
- miezul de la o felie de paine
- o mana de masline, eu am pus kalamata
- cateva rosii
- cartofi cam 2 de persoana
- un catrel de usturoi
Carnea felii se usuca, se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste pe ambele parti in putin ulei.Maslinele se taie marunt si se amesteca cu miezul de paine, patrunjelul proaspat tocat, si cu untul moale.Feliile de carne se pun intr-un vas rezistent la cuptor, uns cu unt, eu am pus hartie de copt, si pe fiecare felie se repartizeaza din amestecul cu masline.Se baga la cuptor inainte de servire, si se tin cam 10 min la foc mediu.
In uleiul ramas de la carne se pune catelul de usturoi, doar apasat cu cutitul cum face Jamie, se lasa sa dea un pic de aroma uleiului si se scoate.Se pun rosiile si se lasa 2-3 minute.
Cartofii se fierb in coaja, reci se curata, se taie felii nu foarte groase si se prajesc in ulei ( altul decat cel de la carne ).
Se serveste carnea alaturi de rosii si de cartofi.
Amesteceul de paine, masline si unt.
Carnea inainte de a fi bagata la cuptor.
Pe farfurie.
Si mai de aproape.
ffff interesant!te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Mimi.Te pup si eu, dar mai ales pe micutul din poza.
RăspundețiȘtergereO zi faina.
Mmmm, tare buna tre sa fie, e un amestec interesant!
RăspundețiȘtergereinteresant!nu prea ma dau in vant dupa cotlet,dar barbatul meu da!asa ca ...am sa incerc
RăspundețiȘtergereUndei carne hop si eu.Arata bine
RăspundețiȘtergereOana, Geta, Mirela ma bucur ca va place.Multumesc.
RăspundețiȘtergereGeta poti sa faci cu piept de pui.
Sunteti dragute, multumesc.
O zi faina sa aveti.
Interesant si aratos!!!!M-ai facut curioasa!!!Notata reteta!!!
RăspundețiȘtergereTe pup!!!
Judy multumesc.Esti tare draguta.
RăspundețiȘtergereTe pup si eu cu drag.
si mie imi e pe plac!te pup,o zi buna!
RăspundețiȘtergereGrozave retete ai aici!
RăspundețiȘtergereSalivez la greu!
Multumesc mult.Ma bucur foarte tare ca-ti plac.
RăspundețiȘtergereO dupa amiaza frumoasa sa ai.
O retin ca tare interesant suna :)
RăspundețiȘtergereFelicitari!!
WOW grozava reteta si combinatia super buuuuna!
RăspundețiȘtergereTe pupam mult :)
imi place reteta asta ! bravo
RăspundețiȘtergereOlgutza, Vale, Pansy multumesc mult.Ma bucur tare ca va place.
RăspundețiȘtergereO dupa amiaza faina.