Reteta asta super faina, am gasit-o intr-una din revistele unguresti care le-am cumparat de cand ne-am mutat in Targu Mures.Adica o stiva. De cate ori am zis ca nu mai cumpar reviste culinare, dar ......Interesant ar fi sa-l intrebati pe domnul Mitu, cate reviste am. Pentru ca nu puteti sa-l intrebati va spun eu ce ar raspunde " un portbagaj plin ".Ei nu-i chiar asa, dar nici departe. Si pentru faptul ca unitatea de masura e portbagajul exista o explicatie foarte simpla. Ne-am tot mutat, din SM in Bacau, din Bacau in Iasi, din Iasi in Tg.Mures, si de fiecare data am carat toate revistele dupa mine.
- 200 g spaghete, eu am pus Barilla nr.3
- 150 g zucchini sau dovlecel
- 2 rosii
- 50 g sunca afumata
- 250 g mascarpone
- 3 oua
- 1 plic baza pentru sos cu sunca si smantana
- 50 g parmezan ras
- patrunjel si/sau alte verdeturi proaspete tocate
- ulei pt. uns formele de muffins
Se fierb pastele al dente.Zucchini, rosiile si sunca se taie cubulete.Mascarpone se amesteca cu ouale, cu praful baza pt. sos si cu parmezanul.Se adauga spaghetele scurse, legumele, sunca, si verdeturile.Se condimenteaza, cu sare, piper, eu am pus si oregano, busuioc si cimbru.Se amesteca, apoi cu furculita se pun spaghetele in formele de muffins.Sosul care ramane se imparte si el in cele 12 forme.
Se baga la cuptor si se tin cam 30 minute.
Legumele si sunca taiate cubulete.
Se omogenizeaza mascarpone cu ouale.
Se adauaga praful baza pentru sos.
Asta-i sosul care la-m gasit cu chiu cu vai, la Kaufland.
Se adauga spaghetele.
Se adauga legumele.Eu nu am avut verdeata, iar de parmezan am uitat.
Gata coapte.N-am pozat tava inainte de cuptor ca era mocicosa rau.
Si inca una.
Sunt foarte, foarte bune.Ne-au placut la toti.Se pot servi atat reci cat si calde.
excelent
RăspundețiȘtergeremortal arata!ultima poza e superba!o seara placuta!
RăspundețiȘtergerece tare e reteta! super idee, am salvat-o! aaaa, si pozele fac o pofata maxima!:D
RăspundețiȘtergereWaw, ce faine sunt aperitivele! O sa le fac si eu. Spune-mi te rog, nu s-a lipit hartia? Ca deja am oroare de hartia de muffinsi. De doua ori am patit-o ca era sa mancam briosele cu tot cu hartie ca nu le puteam scoate.
RăspundețiȘtergereDavid, multumesc, esti draguta.
RăspundețiȘtergereAlison, scumpa de tine, multumesc.Pup Iepu.
Diamond multumesc, si mie mi-a placut din start reteta.
Criss ma bucur mult ca-ti plac, multumesc.
Nu se coc in hartie, in hartie le-am pus pe urma, reci fiind.Se coc in formele de muffins unse bine, bine cu ulei, iar cand le scoti, treci cu un cutit pe langa margini, iar apoi ies foarte frumos.
O duminica superba va doresc la toate.
Offf, as manca dimineata, la pranz si seara, foarte buneeee!!!
RăspundețiȘtergereOana, esti o dulce, multumesc.Si noi, la fel.
RăspundețiȘtergereO duminica placuta sa aveti.
FENOMENAL,NU MI-AR FI TRECUT PRIN CAP,,,BRAVO!!
RăspundețiȘtergereMirela nici mie nu mi-a trecut, am gasit reteta intr-o revista, dar multumesc mult, esti foarte, foarte draguta.
RăspundețiȘtergereO dupa amiaza frumoasa sa ai.
ce bunatate ai facut draga Micule!!!pupici si o saptamana usoara (la mine este deja luni :)))
RăspundețiȘtergerece faine sant,sant de efect si pt musafiri,felicitari
RăspundețiȘtergereMicule, esti grozava,arata extraordinar!Felicitari!
RăspundețiȘtergeresuper aperitivul Micul tare apetisant,o sapt excelenta iti dorsc,kuss.
RăspundețiȘtergereNu stiu de ce nu-mi publica comentariile.
RăspundețiȘtergereClaudia, Sarah, Yaya, si mai era cineva dar n-am retinut, va multumesc mult, si ma bucur tare ca va place reteta.
Va doresc o saptamana frumoasa si cu mult soare.
Vio multumesc, esti tare draguta.O saptamana frumoasa iti doresc.
RăspundețiȘtergereWow! Tare bine mai arata! E de tinut minte!
RăspundețiȘtergere