Miculinul imi spunea mai demult ca ar vrea sa incerc sa-i fac salata de cartofi ca-n Germania si Austria, din aia de se serveste alaturi de snitel. Ii plac ca parca ar fi cu maioneza, dar totusi nu-s.
Pe sit-ul Ioanei " e retete " am gasit reteta, asa ca n-am stat prea mult sa ma gandesc si i-am facut. Foarte, foarte buni mi-au iesit, si-i multumesc tare mult Ioanei. Mai sunt multe retete la ea, pe care as vrea sa le incerc, numai ca lista-i lunga.
- 600 g cartofi albi fierti
pt. vinegreta
- 1 ceapa mica
- 200 ml supa de vita ( sau pui ), eu am pus de vita
- 2 linguri otet de mere, Ioana a pus de orez si mi-a scris ca se gaseste la carrefour
- 4 linguri suc de pe castarveti murati, in otet
- 5 linguri ulei de floarea soarelui
- 1/2 lingurita zahar, eu am pus cam o lingurita
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita mustar
Se fierb cartofii in coaja, pana intra usor furculita in ei. Ceapa se caleste in 2 linguri de ulei, doar 30 de secunde pana se inmoaie. Se toarna supa de vita si se aduce la fierbere. Se adauga otetul, sucul de pe castraveti si uleiul ramas. Se trage oala de pe foc, se adauga zaharul, piperul, , sarea si mustarul si se amesteca pana se dizolva. Cartofii se fierb si se curata de coaja, cat de fierbinti se poate. Se taie cubulete, eu i-am taiat feliute subtiri. Se toarna vinegreta fierbinte ( daca s-a racit intre timp se reancalzeste ), peste cartofii cat se poate de fierbinti. Amidonul din cartofi impreuna cu vinegreta formeaza apoi un sos deosebit de bun. E necesar sa folositi cartofi fainosi, eu mai mult decat ca cei albi sunt mai fainosi decat cei rosii, nu stiu. Pe situri nemtesti, dau si soiuri de cartofi care se folosesc, dar eu aici oricum nu-i gasesc.
cartofii fierti si taiati
cu vinegreta
noi am servit cu snitele
de aproape, eu am pus si niste ridichi, se pot pune castraveti cruzi, oua
O portie si pentru mine!! arata super ...te pup
RăspundețiȘtergereMicul are dreptate, vreau si eu. De fiecare data cand am mancat Snitel vienez am savurat cartofii si nu stiam cum se fac. Seamana cu salata noastra orientala dar nu este asa de seaca. Abia astept sa fac si eu.Micule, multumesc pentru idee si sfat. O zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereNela cu multa placere o portie mare pentru tine.
RăspundețiȘtergereGhiocel ma bucur mult ca-ti plac.
Va pup si va doresc o zi faina.
Arata delicios!!!!
RăspundețiȘtergereCred ca e si foarte buna!
Te pup!Alynusa
Am venit sa vad ce bunatati ne mai faci,si am vazut.Acum plec sa-mi fac si eu.Te pup!
RăspundețiȘtergereAlynusa, multumesc mult, e foarte buna.
RăspundețiȘtergereDia multumesc.
Va pup cu drag.
interesanta reteta.si eu am crezut ca e maioneza cand am vazut poza :D
RăspundețiȘtergerepupici
Ma bucur ca-ti place Sarah.Te pup si eu si astept activitate si la tine.
RăspundețiȘtergereDeliciuuuuu! La noi salata asta se termina inaintea carnii servite langa.. Foarte faina!
RăspundețiȘtergereMuuuulti pupici :)
ce-mi place la tine in bucatarie, ca imi dai mereu mancaruri cu iz teuton, asa ;). tare pe sufletul meu :))! te pup!
RăspundețiȘtergereVale, multam pupam si noi toata gasca.
RăspundețiȘtergereZazu, astea-s meleagurile vizitate mai des de noi si limba straina pe care o vorbim.
Va pup cu drag si va doresc o zi faina.
Interesanta reteta.
RăspundețiȘtergereIn ce moment al ei se pot adauga ridichile sau castravetii cruzi, va rog, inainte sau dupa vinegreta?
Multumesc.
Gabi