Cand am vazut prima data aceasta reteta am fost cam mirata, de atunci a trecut insa ceva timp si am vazut combinatii mult, mult mai soade.Asta mi se pare deja chiar prea domestica.Prima data cand l-am facut, ochisem o reteta cu cacao, care a placut foarte mult tuturor celor care au gustat checul, mai putin insa domnului Mitu.Asa ca am incercat alta reteta, fara cacao, si a fost si el foarte multumit.
Stiti ca nu sunt mare amatoare de checuri, dar asta e foarte, foarte bun, nu e uscat deloc, aluneca foarte bine si fara cafea.
Reteta de pe un blog amercian, dar nu mai stiu de pe care, pentru ca nu mi-am notat in agenda.
- 340 g faina
- 1 lingurita bicarbonat, la majoritatea retetelor americane exista lingurita asta
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita rasa sare
- 1 pliculet zahar vanilat
- 3 lingurite scortisoara, eu am pus una singura si aia rasa bine
- 1 lingurita nucsoara, eu nu pun
- 230 ml ulei de plante
- 3 oua
- 150 g zahar tos
- 120 g zahar brun, eu am pus 90 g
- 3 cani de ceai ( 200 ml ) de zucchini ras pe razatoarea mare, se poate inlocui cu dovlecel
- 100 g nuca sau migdale sau fistic, tocate
Se preincalzeste cuptorul si se pregateste tava.Se cern impreuna faina, praful de copt, sarea, bicarbonatul si scortisoara.Intr-un alt vas se bat ouale cu cele doua tipuri de zahar si cu zaharul vanilat, pana devin cremoase.Se adauga uleiul in fir subtire si se bat in continuare.Se adauga dintr-o data amestecul de faina la cel de ou, se amesteca doar pana se omogenizeaza, apoi fisticul tocat, iar la sfarsit zucchini.Nu se insista cu amestecatul.Se amessteca doar sa se omogenizeze cat de cat.Se toarna aluatul in tava si se baga la cuptor.Se coace la foc mijlociu spre mic, pana trece testul scobitorii.
Ouale batute cu cele doua tipuri de zahar si cu uleiul.
Faina, cu toate cele, cernuta.
Combinate.
Fisticul tocat.
Adaugat si zucchini.
Si checul.
Sectiune.
Si mai de aproape.
imi place prajiturica asta "din piine",si cum se vede fisticul in felie,apetisant!
RăspundețiȘtergereArata bine,am sa-l incerc dar fara fistic ca nu-mi place.Te pup si o zi buna!
RăspundețiȘtergereInteresanta combinatie. Nu mi-as fi imaginat un chec cu dovlecel. Desi am auzit ca se face si compot, dulceata. Arata foarte bine checul tau.
RăspundețiȘtergereMultumesc mult, sunteti dragute ca de obicei.
RăspundețiȘtergerePup Iepu mancator de supa.
Pu si Alex si pe tine Mirela, si va doresc o zi frumoasa.
Foarte bine arata, si precum imi plac dovleceii cred ca-i bun!
RăspundețiȘtergereOana multumesc, esti o dulce.Sa stii ca nu se simte gustul de dovlecei.
RăspundețiȘtergereSa ai o zi frumoasa.
Interesant! Ma tenteaza, chiar mi-ai facut pofta!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult, esti draguta.Ma bucur ca te tenteaza reteta.
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa iti doresc.
Revin; te asteapta niste premii pe blogul meu, daca iti face placere sa le ridici.
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa!
Multumesc frumos Xandrinne.
RăspundețiȘtergereAm salvat reteta si o voi incerca si eu neaparat cand o sa vina sotul meu acasa,saptamana viitoare.El este mare amator de checuri,iar asta suna si arata foarte bine.
RăspundețiȘtergereDa,dovlecelul este un ingredient surprinzator,poti face chiftelute din el,ciorbita,tocanite,snitele,dulceata,compot,gogosele si vad ca si chec,cu siguranta am sa-l incerc si eu!
RăspundețiȘtergeredraga mea ce idee originala!!!arata delicios.pup cu drag
RăspundețiȘtergereMultumesc, sunteti tare dragute.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca vrei sa-l incerci, eu cred ca-i va placea si sotului tau si piticului.
Goldie, sa-mi spui daca ti-a placut.
Sarah multumesc esti scumpa.As vrea eu ca toate astea sa fie ideile mele.
Va pup pe toate si va doresc o dupa amiaza frumoasa.
Nu mi-as fi imaginat un chec dulce cu.. dovlecei. Se pare ca e tare versatila leguma asta,.
RăspundețiȘtergereChecul arata foarte bine :)
nu m-as fi gandit la o varianta dulce a checului cu dovlecei.am si eu o reteta,dar nu dulce,cu zucchini,la mine pe blog.ii spune zucchini slice.o am de la prietena mea australianca.si e extraordinar.asa spun cei ce l-au incercat,in afara de mine.daca va plac dovleceii merita incercat.merge si cu dovlecei,nu trebuie musai zucchini.
RăspundețiȘtergerete pup .
Olgutza nici eu nu m-as fi gandit, daca nu-l vedeam pe alt blogg.Multumesc pentru apreciere.
RăspundețiȘtergerePansy, am sa incerc si eu reteta ta sarata, sunt amatoare de checuri sarate.
Va pup si eu cu drag si va doresc o zi cat mai frumoasa.
Interesant ...merita probat!
RăspundețiȘtergereo duminica placuta!
Nico multumesc mult.Sa-mi spui daca ti-a placut.O dupa amaiza faina.
RăspundețiȘtergere