In perioada asta fac cu placere prajituri cu fructe, cu fructele care le gasesc la piata. Si totusi de data asta am facut altceva. Nu pentru ca m-as fi abatut de la principiile mele, ci pentru ca draga de matusa mea, frunzarea una din reviste si mi-a zis ca ar manca asa ceva. Cum s-o refuz, cand tin minte copil fiind cum imi cumpara guma de la ungurii care aduceau de vanzare, cum eu pe urma le bagam toate in gura, sa pot face balon cat de mare. Asa ca pentru draga de matusa mea prajitura cu iaurt.
Reteta din " kiskegyed konyha ".
- 3 oua
- 100 g zahar
- 100 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri cacao
- putina sare
pentru crema
- 6 foi gelatina
- 1 lamaie
- 1 portocala
- 300 g iaurt
- zahar, dupa gust
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingura lichior de portocale
- 400 ml frisca batuta
Se bat ouale cu zaharul si sarea, pana se albesc. Se adauga faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si se amesteca cu grija de sus in jos. Se toarna aluatul in tava, se baga la cuptor pana trece testul scobitorii. Blatul racit se taie in doua pe orizontala.
Pentru crema se scurge iaurtul de apa. Se amesteca apoi cu zaharul, vanilia, zeama de lamaie, de portocale si cu lichiorul. Se topeste gelatina pe baie de baur, dupa ce a fost inmuiata, si se adauga la iaurt. Se baga la frigider pana se bate frisca, apoi se omogenizeaza cele doua. Se pune crema intre cele doua blaturi si se lasa la frigider pana se intareste crema.
poza la blat n-am mai facut, dar am scriu ca l-am facut in tava mijlocie dintre cele trei, am s-o masor ca sa pot scrie exact
ingredientele pentru crema
cu gelatina
cu frisca batuta
gata prajitura
de aproape
e asa de buna
ce bine arata.crema pare foarte aerata.sa fiu sincera n-am facut niciodata creme cu iaurt dar sigur voi incerca.pupicei
RăspundețiȘtergereYamm.... , super buna trebuie sa fie :) .Prezentarea este de nota 10. Felicitari !!!
RăspundețiȘtergerenumai minunatii la tine! te pup cu drag!
RăspundețiȘtergereVai!!!ce bine arataaaaa!!!!
RăspundețiȘtergereSUPERRR!!!
Te pup dulce!
Arata demential in poza, mi-ai facut o pofta de salivez in fata calculatorului... Pupici !!!
RăspundețiȘtergereAlta prajitura perfecta sa zic , atat ca aspect si ca gust , cred ca a fost dulce- acrisor daca nu ma insel, dupa ingrediente, iar eu ador aceste prajituri, am sa notez aceasta praji, nu stiu cand i vine randul dar am o gramada notate :D ... Pupici si o seara placuta!
RăspundețiȘtergereps. sper ca s-au rezolvat problemele cu comentariile anonime?! :D
Yummy, te rog, fa prajitura in tava mare, sa incap si eu la masa :)
RăspundețiȘtergereMultumesc dragele mele, sunteti dragute.
RăspundețiȘtergereSarah, crema de iaurt ne place foarte tare.Ma bucur ca vrei sa incerci.
Emma multumesc, esti o draguta.
Zazuzici, si mie-mi place ce ai tu.
Alynusa,multumesc, esti tu o scumpa.
Daniela, multumesc esti tu draguta.
Adela, multumesc mult, e asa cum spui dulce acrisoara.
Alexandrina, te astept cu drag, o portie mare pentru tine, cu drag.
Va pup cu drag si va doresc o saptamana faina.
OO,cat de apetisant arata feliuta de la final!Tare bunnna cu siguranta!
RăspundețiȘtergereo saptamana usoara!
O prajitura foarte buna, excelenta chiar, si destul de usor de realizat!
RăspundețiȘtergereViolette, multumesc, esti tu draguta.O saptmana faina si racoroasa sa ai si tu.
RăspundețiȘtergereGratziela, multumesc, asa e e chiar usor de facut.
Va pup cu drag.
o bunatate de prajiturica!...ee...daca nu ar fi grja kg in plus ar fi la cuptor deja....:)
RăspundețiȘtergereOphelia multumesc, e chiar foarte, foarte buna.Matusa mea a facut-o de ziua ei si i-a iesit minunata.Colegele au fost incantate.
RăspundețiȘtergereCautam o prajitura cu crema de iaurt...asa am ajuns la tine...i-mi plac mult prajiturile tale,defapt toate retetele tale sunt super.Imi place blogul tau.Raman un pic sa-l mai rasfoiesc...Ce iaurt recomanzi? mai cremos? si spunemi te rog in ce dimensiune are tava ta in care ai facuto? eu vreau sa o fac in tava mare de 47/35...merge portia dubla oare? Pupici si mi de multumiri
RăspundețiȘtergereKiki, bine ai ajuns la mine, ma bucur tare mult.Esti tare draguta si amabila.Da recomand un iaurt cremos, dar de fapt poti sa iei orice fel de iaurt si sa-l pui la scurs fie in tifon, fie pe hartie de filtru de cafea, am mai scris eu pe aici cum fac, dar nu mai tin minte, unde.Uite ca am uitat sa masor tava, dar cum ajung acasa o masor si-ti scriu cat a avut tava mea.Daca tava ta e mai mare, faci cu regula de trei simple sa determini ce cantitati sa folosesti.Nu de alta dar proportiile de la prajitura mea, au fost perfecte.
ȘtergerePupici si de la mine si sa stii ca-ti raspund cu cea mai mare placere.
Prajitura asta e una din cele mai bune facute de mine ever.
Am revenit.Tava in care am copt eu blatul are 30x20, deci daca faci in tava mai mare, va trebui sa ajustezi cantitatile.
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti doresc o zi faina in continuare.
As vrea sa fac maine prajiturica, pare buna buna i sa am o nelamurire, doar trei oua la blat, iese foarte subtire si micut, ca si cantitate?multu esc anticipat
RăspundețiȘtergereOf imi pare rau ca n-am vazut mai devreme intrebarea ta.Daca nu e prea tarziu sa stii ca e foarte foarte buna.Tava in care am facut eu blatul e de 30x20 deci e mai micuta decat o tava normala, si chiar ne-a placut mult, mult de tot proportia dintre aluat si crema.Daca tava ta are dimensiune mai mare va trebui sa ajustezi cantitatile cu regula de trei simple.Oricum se vede si in poza, blatul nu trebuie sa fie foarte gros.Acum depinde si cum va place voua sa fie proportia intre aluat si umplutura.
RăspundețiȘtergereBine ai venit la mine pe blog, scuze de intarzierea raspunsului si-ti doresc o zi excelenta.
PS Fiind sezonul acum poti inlocui zeama de portocale cu cea de capsuni, sau orice alt fruct.
A picat la tanc , acum ma apuc si bine ca am verificat dupa raspuns:-) ma pun pe treaba si tare iti multumesc, roxana
RăspundețiȘtergereCu multa placere Roxana.
RăspundețiȘtergere