Colegul meu de apartament a reclamat duminica trecuta ca nu am facut demult un aperitiv, ceva sarat si bun. Am rasfoit eu revistele sa vad ce s-ar potrivi, cu ce detineam prin frigider, si m-am oprit la reteta asta de bukte cu sunca si seminte de dovleac, din revista " nok lapja konyha ".
Aluatul nu mi-a reusit foarte bine, dar le voi mai face, si musai voi pune si ceva branza sau sunca in umplutura. Se pot face cu orice aluat preferat.
- o lingurita zahar
- drojdia aferenta 500 g faina
- 500 g faina
- o lingurita sare
- 2 oua+un galbenus
- 80 g unt moale
- 2 linguri seminte de dovleac
- unt si faina pt. caaptusit vasul
pt. umplutura
- o ceapa mijlocie
- 1 ou fiert tare
- un ardei rosu
- o legatura patrunjel, eu nu am avut
- 250 g sunca fiarta, sau alta sunca
- 1 lingura cu varf de hrean in otet
- 1 galbenus
- 1 lingura smantana
- sare
- piper
Pentru aluat se dizolva drojdia in 100 ml apa calduta si lingurita de zahar. Se toarna maiaua intr-un vas in care s-a cernut faina, se adauga ouale, apa calduta daca mai e nevoie, sarea, si untul. Se framanta, apoi se acopera si se lasa la crescut, intr-un loc caldut, pana-si dubleaza volumul. Se adauga apoi si semintele de dovleac taita mai maricel cu cutitul, si se intinde foaie. Se taie patrate care se umplu apoi cu sunca.
Pentru umplutura se pune ceapa la calit in putin ulei si apa. Ideea e de a se inmuia, nu praji. Se adauga ardeiul taiat cubulete ( eu am pus copt, de la borcan ), se lasa sa se inmoaie, se ia de pe foc, si se adauga oul tare, taiat, patrunjelul tocat, sunca macinata, hreanul, galbenusul, smantana si dupa gust, condimente.
Se umplu patratele de aluat, li se da forma de bila si se pun an vas. Se acopera se mai lasa la crescut o jumatate de ora, se ung cu galbenus si se baga la cuptor pana se auresc.
umplutura
aluatul scos din masina
intins si taiat patratele
inainte de cuptor
scoase din cuptor
si sectiune
ce frumusele sunt si stau cuminti ,care fardate cu mac,care cu susan,delicioase!
RăspundețiȘtergereO!dar arata tare bine si cred ca au fost tare gustoase!
RăspundețiȘtergereNici eu nu am facut de mult asa ceva!ar fi cazul sa fac!
Week-end fain!
Frumoase si gustoase foc,,,,mm,,,,pupp!!
RăspundețiȘtergeresi in Austria se face ceva similar, dar cu gem. trebuie sa fie minunate astea ale tale, la micul dejun! te pup, weekend fain sa ai!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult, ma bucur ca va plac.
RăspundețiȘtergerePupici si seara faina.