Sau cum e data reteta in carticica din Austria, Fruchtekuchen. Era reteta cu care vroiam sa particip la calendarul Zazuzicai, dar din pacate cineva, ceva, a suparat-o si s-a retras. Mie imi pare deosebit de rau, si sper ca la un moment dat, sa revina.
Nu e nici lumea virtula, o lume asa cum vrem noi, ca doar acces la net are aproape toata lumea, sau cum povestea cineva cand am intrebat cum e in Canada " au emigrat si aici si din aia care scuipa coji de seminte pe jos ", dar poate pentru cei care te indragesc si care nu te-au suparat, merita sa te mai gandesti. Te pup oricum cu mare drag.
- 1 lingurita lapte praf, eu am pus pentru ca, chiar aveam, dar cred ca merge lejer si fara
- 325 g faina
- 250 g zahar fin
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita amestec de mirodenii pentru turta dulce
- 1 lingurita sare
- 190 g unt rece taiat cuburi
- 175 ml apa calda
- 1 1/2 lingura sirop de agave, daca nu aveti se inlocuieste cu miere foarte lichida
- 3 oua
- 250 g pesmet din piscoturi, din resturi de prajitura, biscuiti, eu am avut doar 150 g
- 40 g zahar brun
- 175 g Korinthen
- 100 g sultanine
- 50 g cirese confiate
- 1 bucatica ghimbir confiat, eu am pus 325 g diferite fructe uscate
Se amesteca laptele praf, zaharul, praful de copt, faina, mirodeniile si sarea. Se adauga untul rece taiat cubulete si se amesteca cu varfurile degetelor pana devin ca niste farmituri. Se bat ouale si se amesteca cu apa si siropul de agave. Se macina piscoturile sau biscuitii. Se adauga 15 g zahar brun si fructele confiate, taiate marunt. Se adauga apoi la amestecul de faina. Se face o gaura in mijloc si se toarna amestecul de oua cu sirop. Se omogenizeaza. Se pune aluatul in forma unsa cu unt si tapetata cu faina. Cu o lingura muiata de mai multe ori in apa rece, se netezeste. Se presara restul de zahar brun si se baga la cuptor pana trece testul scobitorii.
primele ingrediente amestecate cu untul rece
ouale batute cu apa si cu siropul de agave
fructele uscate adaugate la faina
pus si pesmetul
ouale batute adauagate in mijlocul aluatului
aluatul omogenizat
in tava
gata copt
si de aproape
Ce frumos a iesit...de gust nici nu mai intreb....sunt sigura ca-i super!!!
RăspundețiȘtergereBuuuun tare,tare.Pupicei!
RăspundețiȘtergereun asa chec merge de sarbatori, aromat si plin de fructe confiate :D,cum imi place si mie!
RăspundețiȘtergereO seara frumoasa:)
Arata super si cred ca este o minunatie! Pup cu drag si o seara placuta!
RăspundețiȘtergereFoarte frumos, si gustos!! Fur o feliuta ;)
RăspundețiȘtergereJudy multumesc, ma bucur tare mult ca-ti place.
RăspundețiȘtergereDia multumesc, e foarte bun.
Andreea bine ai venit, asa e cum spui, in tema sarbatorilor.
Adela multumesc, esti o draguta.
Alexandrina cu multa placere pentru tine, cate feliute vrei.
Va pup cu drag si va doresc o zi minunata.
checul acesta face casa buna cu o cescuta de cafea fierbine.eu aduc cafeaua...pui tu checul la bataie?pupici
RăspundețiȘtergerePS??:ce s-a intamplat cu Zazu????mamaaaa iar am lipsit mult si prost de pe blog:((((
cred ca mi-ar placea prajitura asta, am facut ceva asemanator de revelionul de anul trecut si-am insiropat/imbatat cu ceva bautura:), foarte bun o fost. excelent arata!
RăspundețiȘtergeresi da, Zazuza trebuia sa se mai gandeasca, eu nu stiu ce s-o intamplat si nici nu vreau s-o bazai, na, e alegerea ei. dar cred ca-i pare foarte rau si e pacat.
RăspundețiȘtergereSigur ca pun eu checul.Cu cea mai mare placere.
RăspundețiȘtergereDar stii ca te astept cu mare drag la Mures.
Delia, ma bucur mult ca-ti place.Trebuie sa vad si prajitura aia insiropata, ca tare ne plac si noua.
Eu astept ca Zazuzici, sa se razgandeasca.
Va pup cu drag si va doresc seara faina.
Arata super!
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru apreciere.
RăspundețiȘtergere