Sigur in revista ii spune guguluf, dar el este de departe un chec cu mere. Gugelhupf are aluat cu drojdie, si cu siguranta ii vine randul la executat, ca-s curioasa daca e diferit fata de o briosa normala.
Acuma chec, nechec asta din revista " torturi si prajituri " de unde am luat reteta, cert e ca le-a placut Catalinei si prietenelor ei, pentru mine insa e prea chec. Iar pentru Miculinul e cu ciocolata, adica e foarte bun, da nu mai poate ca e plin. Cam asta e textul cand ceva nu corespunde.
- 2 mere, eu am pus 3 ca erau mici, dupa mine mergeau si 4
- 250 g unt
- 180 g zahar
- 5 oua
- 350 g faina
- 100 g amidon
- putina sare
- 1 pliculet praf de copt
- 1 pliculet zahar vanilat, eu pun cam o lingura mare rasa
- 150 ml lapte
- 50 g migdale macinate
Untul se bate spuma cu zaharul, vanilia si sarea. Se adauga pe rand ouale. Apoi se pune faina omogenizata cu praf de copt, amidon si migdale macinate, alternand cu laptele. Se adauga si merele rase pe razatoarea mare si se omogenizeaza. Se toarna aluatul in forma si se coace pana trece testul scobitorii.
Pentru ornat se foloseste glazura de ciocolata, se bate putina frisca si se pun cateva felii de mere.
untul batut spuma, apoi adaugate ouale pe rand
faina cu amidonul si praful de copt
alternand cu laptele
migdalele, initial am zis ca nu pun, apoi totusi le-am adaugat
merele date pe razatoare
si checul
si felia
Cu siguranta e super bun! Imi place combinatia! O seara placuta ! Pupici!
RăspundețiȘtergereIau doar frisca si glazura ;)
RăspundețiȘtergereNici eu nu ma lesin dupa chec :D
Totusi trebuie sa recunosc: arata foarte bine!
Te imbratisez cu tot dragul,
Alina
Foarte bine arata!!!
RăspundețiȘtergereTe pup dulce!Alynusa
Ce frumusel e!
RăspundețiȘtergereNu-l trimiti pentru Provocare? Daca nu, macar la pachet :)
Adela esti o draguta, ma bucur mult ca-ti place.
RăspundețiȘtergereAlina, te rog sa servesti ce-ti place tie.
Alynusa, multumesc, esti o scumpa.
Alexandrina, esti tu o scumpa.Am vrut dar n-am apucat sa fac si ceva cu hrean.Asa ca e pentru tine cu tot dragul.
Va pup pe toate cu mult, mult drag si va doresc o zi faina.
Deosebit. Artistic!!!!!Pupici:x
RăspundețiȘtergereNu conteaza cum ii zici, conteaza ca-i tare bun, precis asta. Daca e cu mere, nu poate fi decat excelent!
RăspundețiȘtergereImi place checul tau, mai ales ca e si cu mere.
RăspundețiȘtergereo seara frumoasa!
Maria, multumesc esti tu prea draguta.
RăspundețiȘtergereOana, ai dreptate, gustul e important, forma mai putin.
Va pup si va doresc o seara faina.
Foarte bine arata!!
RăspundețiȘtergereFelis, esti tare draguta, multumesc.
RăspundețiȘtergereNu mi-a iesit... Am irosit un pachet de unt, 5 oua, faina etc. Nu e dulce deloc, n-are nici un gust, inauntru e cocos (desi a trecut testul scobitorii) - ce mai! - e de aruncat!
RăspundețiȘtergereOfff imi pare foarte, foarte rau.Te rog sa ma scuzi dar acum vad ca eu nu am trecut cantitatea de zahar, iar tu probabil ca nu ai pus.Imi pare enorm de rau, ma duc si corectez.Asta ca inauntru e cocos n-am inteles, e necopt sau ?
RăspundețiȘtergere