Trandafirul l-am facut tot in ziua cand venea Mitu din delegatie, pe langa carne cu cascaval, i-am facut si ceva dulce.M-am oprit la cozonacul asta pentru ca stiam ca-i plac aluaturile astea si mai ales cu vanilie.
Ideea mi-a venit cand am vazut la Claudia cuibul de viespi facut cu un aluat cu iaurt.Mersi Claudi de idee.Reteta am luat-o pana la urma de pe Dr.Oetker si am pus urmatoarele cantitati:
- 150 g iaurt, eu am pus de baut ca n-aveam de ala normal
- 375 g faina
- putina sare
- 50 g zahar
- 1 ou
- 50 g unt topit
- 1 lingurita drojdie uscata
Pt.umplut
- un plic praf budinca de vanilie
- 2 linguri zahar
- 300 ml lapte
- 60 g unt moale la temperatura camerei
- cateva visine din congelator, scurse bine de zeama
Ingredientele pentru aluat le-am bagat la masina in ordinea in care scrie sa se procedeze la aluataul de briose.Intre timp am preparat budinca am racit-o si i-am aduagat 60 g unt moale la temperatura camerei.
Am lasat putin mai mult la crescut aluatul decat un aluat normal de paine, sa creasca bine, sa fie pufos.Din cauza ca nu are foarte multa drojdie e necesar sa se lase mai mult la crescut.
Cand e gata crescut aluatul se scoate din masina, se intinde foaie care se " unge " cu budinca de vanilie, se presara visinele, se ruleaza, si se taie felii.Ca la orice cozonac trandafir normal.
Frumusetea sportului abia urma, in sensul ca mi-am dat sema ca nu am tava la mine, asa ca l-am facut intr-o forma de aia care are numai margine, pusa pe tava care era in aragaz in locuinta.Naspa treaba da nu aveam ce face.
Se unge apoi cu ou si se baga la cuptor.Eu am presarat niste zahar candel, si apoi la cuptor.
Cuiburi.
Una mai de aproape.
AROME...: Lebăr de casă
-
AROME...: Lebăr de casă: Se face cu: 1- 1,5 kg de ficat 4-500 g carne de
porc o bucată - cam 250 g - de slănină afumată 300 g ceapă puțin ulei
intestine pe...
Acum 3 ore
tare bunut trebuie sa fie..vreau si eu ca mor de pofta. parca simt miros de cozonac si gust de visine!
RăspundețiȘtergereMultumesc, esti tare draguta.Pai in cazul asta trebuie sa dai o fuga la targu Mures, ca-ti fac.Eu acolo unde esti tu, nu stiu cand ajung.
RăspundețiȘtergereVreau si eu... arata beton in ultima poza, yamiii ce pofta mi-ai facut mai ales ca ai pus si visine, de care eu am mincat ultima data, acum citiva ani... Pupici !
RăspundețiȘtergereDaniela multumesc, si te astept cu mare drag la un cozonacel.
RăspundețiȘtergeresuperfaina combinatia,il invidiez pe domnul tau ca a papat asa ceva!arata tare bine!te pup,somn usor sa ai!
RăspundețiȘtergereMiculina super arata rulourile,foarte faine combinatia de vanilie cu visine,felicitari,kuss
RăspundețiȘtergereAlison multumesc esti scumpa, aseara ma intreba, " da de ala cu visine nu mai ai ? ".Pup si eu mai ales Iepu.
RăspundețiȘtergereClaudi, danke Dir, ich kusse Dich auch.Cred ca-i super si cu ciocolata si visine.
Combinatie mortala: vanilie si visine!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine, n-am cuvinte!!!
Oana multumesc, esti foarte, foarte scumpica.
RăspundețiȘtergeresalut,
RăspundețiȘtergereintrebare blonda , nu sunt blonda dar azi se pare ca am o zi blonda.ai taiat fasii si asa le-ai pus pe tava? nu se scurge budinca pe partea de jos ?
Ciao Boscodino, stai calma ca daca vedeam chestia asta, intrebam si eu.Nu se scurge decat putin pentru ca budinca e destul de tare, facuta doar din 300 ml lapte.
RăspundețiȘtergereSe scurge dar foarte putin.Daca mai ai intrebari, linistita pune-le, iti raspund cu mare placere.
O zi faina sa ai.
Buna, am vazut comentariul pe blogul meu. Locuiesti in Tg Mures acum? Daca vrei poate ne vedem la o cafea/ceai :). Ma gasesti la varkyrie@gmail.com.
RăspundețiȘtergereCu multa placere, am sa-ti scriu si ne intelegem.
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult pentru dezvaluirea secretului:) arata atat de bine trandafirasii tai inca glandele mele gustative plang cu lacrimi de crocodil "de dragul lor ".
RăspundețiȘtergeresa ai o zi superba si numai bine !
Extraordinar de bine arata Miculina draga! Intrebare: nu am iaurt, pot folosi lapte?
RăspundețiȘtergereTe pup mult :)
Am simtit miros de cozonac prin blogosfera si m-am prezentat. Unde-i cozonac, hop si eu. :)) Uite cu visine n-am incercat pana acum cozonacul, dar niciodata nu-i tarziu. Merci de idee si bine ai venit printre noi !
RăspundețiȘtergereBoscodino, oricand cu multa placere.Ma bucur mult ca-ti plac si daca ai fi mai aproape zau ca nu te-as lasa sa plangi.Mai vorbim, numai bine si tie.
RăspundețiȘtergereVale draga tare ma bucur cand dai cate un semn de viata.Cu siguranta poti folosi lapte.Poti folosi orice reteta de briosa-cozonac care o stii si-ti place.In lapte daca adaugi 2-3 picaturi de lamaie, se face un fel de iaurt.Puppp si eu pe toata lumea cu mare drag.Mult bine va doresc.
Narnia tocmai iti admiram blogul in timp ce tu scriai.E foarte frumos,am sa te vizitez destul de des.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-am dat o idee si multumesc de primire.
o zi frumoasa iti doresc.
super arata cozonacul trandafir
RăspundețiȘtergereEla multumesc, esti foarte draguta.Te pup si-ti doresc o dupa amiaza placuta.
RăspundețiȘtergereMmmmm,mai ca imi vine sa bag mana in monitor si sa ma servesc :)
RăspundețiȘtergereMultumesc mult.
RăspundețiȘtergerePai daca ai fi mai aproape, ai putea.dar doar data viitoare ca asta a trecut.
Mmmm.. ce bine miroase!! Mai ai o bucatica si pentru mine? :P
RăspundețiȘtergereOlgutza multumesc.Sigur ca am, oricand cu multa placere.
RăspundețiȘtergereun premiu te asteapta la mine in blog!
RăspundețiȘtergere