Daca tot am inceput seria, sa continuam tot cu o prajitura cu caise. Dar cu farmituri. Adica aluatul ala dat pe razatoare si care face ca textura prajiturii sa fie atat de faina. Aluat cu branza de vaci, caise aromate si acrisoare, apoi aluat dat pe razatoare.
Reteta de pe
lecker.de.
- 200 g unt
- 550 g faina
- 225 g zahar
- 1 varf de cutit de sare
- 150 g razatura de cocos
- 150 g branza de vaci
- 6 linguri lapte
- 6 linguri ulei
- 1 pachetel praf de copt
- caise
- 25 g chipsuri de cocos, eu nu am avut
- zahar praf
Pentru fulgi se amesteca untul rece, 250 g faina, 150 g zahar, fulgii de cocos si o priza de sare. Se formeaza o bila, se inveleste in folie, si se baga la frigider pentru 1/2 ora. Intre timp se amesteca, branza de vaci, uleiul, laptele, o priza de sare si 300 g faina, in care s-a incorporat praful de copt. Se amesteca pana rezulta un aluat fin. Se intinde aluatul in tava, in strat subtire, se pun jumatatile de caise, una langa alta, apoi se da pe razatoare aluatul de fulgi scos din frigider. Se coace, dupa care se taie bucatele, se pudreaza cu zahar praf si se orneaza cu cipsuri de cocos prajite in tigaie fara grasime. In reteta se folosesc caise din compot scurse bine de zeama, eu am folosit caise proaspete.
gata de cuptor
si asa arat coapta, si neornata cu chipsuri de cocos, ca n-am avut
Fructele mele preferate.O combinatie de nota 10.
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca-ti place.Cu drag te-as servi.
RăspundețiȘtergereSa ai o saptamana faina.
Ce bine arata...si cu siguranta buna la gust.
RăspundețiȘtergereTe pup ..o zi buna!
Ma bucur Nico ca-ti place.Da e tare bune.Te pup si eu cu mare drag.
RăspundețiȘtergere