Prajitura asta am mancat-o prima data, cu strugurei si a fost extraordinar de buna. Eu am facut-o cu visine si a fost la fel de buna. Merge si cu caie si cu mere sau prune. Ideea e sa fie fructele acrisoare, intrucat bezeaua e dulce.
Reteta o am de la una din verisoarele Catalinei, Ana, si ii multumesc mult. Eu am dublat cantitatile pentru ca am facut intr-o tava mai mare.
pentru blat:
- 160 g faina
- 120 g unt
- 80 g zahar
- 4 galbenusuri
- un pic de sare
- un varf de cutit praf de copt
pentru umplut
- 600-700 g fructe acrisoare
pentru pus deasupra
- 4 albusuri
- 4 linguri de zahar, eu le pun cam rase
- putia zeama de lamaie
Se amesteca ingredientele pentru aluat, si se intinde aluatul in tava unsa cu unt si presarata cu faina. Peste aluat se pun fructele, eu pun si putin pesmet. Se pune bezeaua peste fructe, apoi se baga la cuptor la foc mic, pentru a nu se arde bezeaua.
asa a iesit prajitura mea
mai de aproape
si pentru cine doreste
Arata super...trebuie sa fie delicioasa!!!
RăspundețiȘtergereTe pup!